BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
-50%

Optimalno mišljenje

Hiter pregled

Knjiga nas nauči, da moramo pozitivno mišljenje prizemljiti, udejanjiti. Na mnogih primerih pokaže, kako lahko optimiramo svoje mišljenje, da postanemo optimalno produktivna in močna oseba na vsakem področju svojega življenja.

Podrobnosti

V zadnjem času vse bolj narašča število ljudi, ki se zavedajo pomembnosti pozitivnega odnosa do življenja, s katerim je vsekakor lažje iti mimo ali preko mnogih ovir. Toda mnogi opažajo, da kljub temu, da gojijo pozitivne misli, njihovi osebni odnosi trpijo, osebne finance kopnijo, kljub svoji nadarjenosti ostajajo brez dela in peša celo njihovo zdravje. Ali poznate koga, ki meni, da razmišlja pozitivno, po letih pozitivnega mišljenja pa še vedno stopa na mestu? Še vedno ni dokončal šole, našel življenjskega partnerja, nove službe, ali finančno še vedno ni stabilen. Ali poznate kakšnega »pozitivnega« človeka, ki brezsrčno neupošteva tako-imenovane »negativne« ljudi? Je torej kaj narobe s pozitivnim mišljenjem? Nič, vendar ga mnogi ljudje ne znajo prizemljiti ali udejanjiti.

Ko je to opazila Avstralka dr. Rosalene Glickman, se je odločila v zvezi s tem nekaj ukreniti. Kot osebni svetovalki se ji je porodila zamisel o optimalnem mišljenju, o katerem je napisala istoimensko uspešnico, ki je odslej na voljo tudi v slovenščini. Optimalno mišljenje je korak onkraj pozitivnega mišljenja. Za razliko od pozitivnega, človeku nudi način mišljenja, s katerim sam, preprosto in hitro pride do jasnosti, ki jo potrebuje za najvišjo osebno učinkovitost in srečo. Če menite, da si v življenju zaslužite najboljše, potem je optimalno mišljenje za vas!

Avtorica pravi, da ima pozitivno mišljenje različne nianse in da ne zadošča za uresničitev osebnih ciljev, želja in sanj. V želji uresničiti želeno mnogi ljudje namreč pogosto varajo sami sebe, ko ne sprejmejo tega, kar je izven njihovega nadzora, in ne optimizirajo tega, kar je v njihovih rokah. Če se vam zdi, da ste obtičali v kompromisih in nadomestkih, bo ta knjiga vnesla pravo svežino v vaše življenje. Jasno boste vedeli, kaj storiti v vsaki dani življenjski situaciji.

Knjiga ima tri dele. Na začetku vsakega dela vam vprašalnik najprej pomaga prepoznati vašo prevladujočo raven mišljenja na določenem področju življenja. Če optimalno že razmišljate dosledno, bo ta knjiga »potrdila vaš način mišljenja ter vam na mnogih, novih primerih pokazala, kako optimizirati svoje mišljenje in življenje.« Morda boste ugotovili, da je vaše mišljenje nadpovprečno, a ne v vašem najvišjem interesu, – zato vas bo optimalno mišljenje spodbudilo, »da boste maksimirali svoje darove, sredstva in čas. Naučili se boste razmišljati tako, da boste najboljše, kar ste, v vsaki situaciji.« Če boste ugotovili, da razmišljate povprečno in ubirate sredinsko pot, boste z optimalnim mišljenjem »dobili miselno orodje, ki bo podprlo vaš najvišji interes. Tako boste pripravljeni sprejeti najmodrejšo odločitev v vsaki situaciji ter iz svojega življenja potegniti najboljše.« In če boste ugotovili, da večinoma razmišljate negativno ter se sprašujete, »ali je mogoče spraviti življenje na pravi tir, boste dobili miselno orodje, ki vam bo pomagalo biti najboljše, kar ste, ter vam dalo moč ustvariti najboljše življenje, ki si ga želite.«

Čar optimalnega mišljenja je v tem, da je preprosto in da ga lahko uporabite takoj. Ne zahteva niti vere v boljše življenje, saj vam hitro prinese dokaze. Bolj ga boste uporabljali, bolje se boste počutili in mirnejše boste spali. Naučili se boste predati nadzor najboljšemu in najvišjemu v sebi.

Mahariši Maheš Jogi je nekoč dejal »Najprej najvišje«. Dr. Rosalene Glickman to modrost čudovito razloži, saj pravi, da je optimalno mišljenje jezik najvišjega, kar smo. In kot boste ugotovili sami, je tudi jezik najbolj praktičnega v nas.

Optimalno mišljenje tako torej združi nebo in zemljo, ali z drugimi besedami, prizemlji to, kar ste vedno čutili, da je možno. Je »za vse, ki hočejo biti najboljše, kar so, in uživati v najboljšem, kar ponuja življenje. Ni le še ena knjiga za osebno rast. Je vaš nedvoumni vodnik za samooptimizacijo – kvantni preskok! Ne predvideva, kaj vam je v življenju pomembno, temveč vam pomaga odkriti vaše najvišje prioritete in vaše lastne najboljše rešitve.«

Nataša Martinčič

Dodatne informacije

Članki

Optimalno mišljenje

Proizvajalec Ara Založba
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje