BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Teorija izbire – nova psihologija osebne svobode

Hiter pregled

Knjiga, ki jo je napisal svetovno znani ameriški psihiater dr. William Glasser, govori, kako so dobri medsebojni odnosi pomembni za uspešno življenje. V njej trdi, da četudi ne trpimo zaradi kake bolezni, revščine ali posledice starosti, je večina težav, s katerimi se ubadamo – nasilje, kriminal, zloraba otrok in zakonskih partnerjev, odvisnosti od mamil in alkohola, mladoletne zanositve, spolnost brez ljubezni in duševne stiske – posledica nezadovoljujočih medsebojnih odnosov. Knjiga razlaga, zakaj se to dogaja in kaj lahko storimo, da bi se z drugimi razumeli.


Avtor se osredotoča na štiri glavne vrste medsebojnih odnosov, vsaka od njih pa bi potrebovala znaten napredek. Ti odnosi so: mož–žena, starši–otrok, učitelj–učenec in vodja–zaposleni. Pojasnjuje, da pri zmanjševanju katerekoli težave ne bomo uspešni brez izboljšanja teh odnosov.


Slovenski psiholog in psihoterapevt Leon Lojk je leta 1998 zapisal:


»Ne poznam naroda, ki bi mu lahko ta knjiga bolj koristila kot slovenskemu. Če smo Slovenci v znanosti in ekonomski razvitosti nekje v mednarodnem povprečju in morda v kulturno-umetniškem ustvarjanju nekoliko nad njim, smo glede omike medčloveških odnosov – po mojem mnenju – kar precej pod povprečjem.«


V tej knjigi se boste zagotovo srečali s seboj.

Redna Cena: 27,90 €

Dostopnost: Na zalogi


Podrobnosti

Avtor: dr. William Glasser

Prevedel: Aleksander Urbančič

Izdala: Založba Chiara

Format: 16 × 23 cm

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje