V vaši košarici nimate nobenih elementov.
Kuharica v coni
dr. Vanja Grbac Gredelj
Hrvaška pulmologinja dr. Vanja Grbac Gredelj se od leta 1999 ukvarja s prehranjevanjem v coni, načinom prehranjevanja, pri katerem so pomembne tri stvari: razmerje med beljakovinami, ogljikovimi hidrati in maščobami v petih dnevnih obrokih, redno jemanje ribjega olja in fizična poraba 2000 kalorij na teden.
Takšno početje, katerega osnova je pravilno hranjenje, opisano v kuharski knjigi Kuharica v coni, zagotavlja, da brez odrekanja hrani trajno shujšamo brez stradanja, zmanjšamo tegobe PMS, upočasnimo staranje, uravnavamo sladkor v krvi, zmanjšamo maščobe v krvi, preprečujemo kronične bolezni, zmanjšamo porabo zdravil ter povečamo duhovne in telesne sposobnosti. 150 receptov v knjigi omogoča, da najdejo napotke za kuhanje vsejedci, vegetarijanci, vegani, presnojedci...
Kuharica v coni na kratko razlaga, da moramo jesti petkrat na dan zato, da telesu neprestano zagotavljamo "gradivo" za izdelavo kratkotrajnih hormonov, ki skupaj s hormonoma inzulinom in glukagonom zagotavljajo optimalno zdravje.
Hranjenje v coni je zgrajeno na spoznanjih ameriškega biokemika dr. Barryja Searsa, ki se je raziskav lotil predvsem zato, da ne bi umrl že pri petdesetih, kot so umrli njegov ded, oče, strici...
S Kuharico v coni se je treba spoprijateljiti, treba jo je naštudirati, jo dojeti in se po njej ravnati. Ko spoznamo pravila, lahko sami ustvarjamo svoje jedi iz tiste hrane, ki nam najbolj tekne. Torej sploh ne gre za izbrane jedi, marveč za tisto, kar sicer najraje jemo, le da mora biti pripravljeno po pravilih, ki so osnova hrane v coni, v območju našega najboljšega zdravja.
Ne gre za dieto, marveč za slog vsakdanjega prehranjevanja, ki daje optimalne zdravstvene rezultate in je primeren za vse, tudi nosečnice, otroke, bolnike, športnike, rekonvalescente, mlade in stare, bolne in zdrave...
Članki | Sami krmarimo svoje zdravje |
---|---|
Proizvajalec | Ara Založba |