BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ribe na 150 načinov

Hiter pregled

Riba je okusen in zdrav obrok. Kakšna je hranilna in energetska vrednost rib, kako ribe pripravljajo v različnih krajih po svetu. Vse to in 150 odličnih receptov za juhe, rižote, solate in druge ribje jedi.

Redna Cena: 12,10 €

Dostopnost: Na zalogi


Podrobnosti

Ribe na 150 načinov
Svetozar Veljković

Ribe in mehkužci so najboljši vir cele vrste snovi, ki ohranjajo naše zdravje. Na splošno je poraba rib v naši prehrani premajhna, čeprav je ponudba svežih rib in morskih sadežev dokaj pestra, pri čemer ne gre zanemariti tudi prizadevanja slovenske ribje industrije, ki ponuja izdelke, v katerih ni nobenih kemičnih dodatkov. Seveda pa nič ne more nadomestiti dobro pripravljene sveže hrane.
Ta knjiga je namenjena vsem, ki bi radi dobro in predvsem zdravo jedli in ki bi radi posegli v bogato zakladnico morja in sladkih voda. Na razumljiv način razgrinja dognanja o učinkih hrane na človekovo zdravje; pouči nas o vsem, kar je dobro vedeti o hranilni in energetski vrednosti rib in mehkužcev; govori nam o pomembnosti beljakovin v vsakdanji prehrani, o maščobah, ogljikovih hidratih, rudninah in vitaminih.
Knjiga nam odkriva, zakaj so ribe, ki so bogate s kalcijem, fosforjem, kalijem, vitamini in pomembnimi maščobnimi kislinami, zaščita našega zdravja.
Najpomembnejši del je seveda poldruga stotnija receptov, ki so v tej knjigi napisani tako, da se tudi nevešča kuharica prelevi v kuharskega mojstra in tako z lahkoto poskrbi za zdravo prehranjevanje, katerega temeljno pravilo se glasi: prehrana naj bo pestra. Ribe pa naj imajo v tej prehrani pomembnejši delež kot doslej.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ara Založba
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje