BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vodni kefir

Hiter pregled

Ta priročnik vam ponuja znanje, kako si sami naredite izvrsten vodni kefir. To je pijača, ki jo ustvarjajo zrnca vodnega kefirja, ko jim ponudimo malo sladkorja. Steče fermentacija, ki ustvarja že iz davnine znano zdravo pijačo. Danes vemo o koristih mikrobov v našem telesu že zelo veliko. In tudi, kako nam koristi že tisočletja znana pijača vodni kefir.


Naše zdravje je odvisno od mikrobov. Črevesna mikrobiota je za naše življenje zelo pomembna. Raznovrstnejša ko je mikrobiota – vsi živeči organizmi v našem telesu –, bolj zdrav je naš imunski sistem. Boljši ko je imunski sistem, manj smo dovzetni za številne bolezni. Manj je viroz, debelosti, manj alergij in drugih težav.


Za dobro mikrobioto poskrbimo s fermentiranimi izdelki, kot je vodni kefir, sicer pa so fermentirana hrana tudi kislo zelje, pa repa, fermentirana cvetača ali stročji fižol … Med fermentacijo bakterije, ki so naravno prisotne, poskrbijo, da se v hrani razkrojita škrob in sladkor, pri čemer nastaja za telo nadvse koristna mlečna kislina. Za živilo to pomeni, da ohrani vse vitamine in encime, ob tem pa nastanejo tudi dobre bakterije ali probiotiki.


Če želimo zdrav imunski sistem, dnevno vnašajmo v telo fermentirane izdelke. In kralj med njimi je vodni kefir. Želimo si, da bi našel pot v vsako gospodinjstvo. Še zlasti v teh čudnih časih, polnih virusov, ki prežijo na nas na vsakem vogalu.


 

Redna Cena: 9,90 €

Dostopnost: Na zalogi


Podrobnosti

Avtorica: Barbara Černe
Založba: ARA založba
Obseg: 110 strani
Format: 12,5 × 19,5 cm
Vezava: mehka

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje