BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Bonobo in ateist

Hiter pregled

Naša morala in etika prihajata od kod? Od zgoraj? Od boga?


Na to odgovarja s svojo knjigo Bonobo in ateist Frans de Waal, nizozemski primatolog in direktor raziskovalnega centra za primate Yerkes v Atlanti, ki raziskuje vedenje šimpanzov in bonobov.


Knjiga je živahna, poučna in včasih presenetljiva razprava o vedenju šimpanzov in bonobov, prepletena z razmišljanjem o izvoru in vlogi religije v človekovi moralnosti. Ugotavlja, da naša morala in etika nista nekaj, kar bi nam bilo dano ali vsiljeno od zgoraj, od boga, temveč prihaja od znotraj. Moralno vedenje se ni začelo z nastankom religije in se z njenim morebitnim odmiranjem tudi ne bo končalo. V resnici je produkt evolucije.

Redna Cena: 28,23 €

Dostopnost: Na zalogi


Podrobnosti

Avtor: Frans de Waal

Prevedel: Andrej Poznič

Izdal: Ciceron

Format: 13 × 20 cm

Obseg: 320 strani

Vezava: broširano

Avtor opisuje čudovite zgodbe o medsebojni navezanosti, nežnosti in skrbi človeku podobnih opic, kar predstavlja seme etičnega vedenja v družinah primatov in utrjuje domnevo o biološkem izvoru njihovega temeljnega občutka za pravičnost in solidarnost. V raziskovanju povezav med človekom in primati avtor razmišlja tudi širše – o posledicah teh spoznanj za razumevanje sodobnih religij. Kakršna koli je že vloga verskih naukov v odrejanju, kaj je prav in kaj narobe, je nizozemski primatolog prepričan, da so si religije vlogo moralnega razsodnika privzele dolgo po tem, ko je nas, družbene živali, narava obdarila z instinkti za sodelovanje in empatijo, da bi lahko preživeli.

Knjiga je duhovito ilustrirana.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje