BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Drugačen um Drugačen um

Drugačen um – Hobotnice in razvoj inteligentnega življenja

Hiter pregled

Um se je razvil v morju. Ta razvoj je omogočila voda. Vse prvotne stopnje so se dogajale v vodi: izvor življenja, rojstvo živali, evolucija živčnih sistemov in možganov ter nastanek vsestranskih teles, zaradi katerih je vredno imeti možgane.


To je zapisal avtor, ki ugotavlja, kako inteligentne so hobotnice.


S pomočjo najnovejših znanstvenih raziskav in lastnih potapljaških pustolovščin nam Godfrey Smith odkriva veliko skrivnosti, ki obdajajo ta živalski red. Kako so lahko hobotnice, ki so v splošnem zelo samotna bitja z zelo malo socialnega življenja, postale tako pametne? Kako je imeti osem lovk, tako na gosto premreženih z nevroni, da lahko vsaka lovka praktično razmišlja sama zase? Kaj se zgodi, ko nekatere od hobotnic zapustijo svoj samotarski način življenja in se začnejo zbirati v skupine, kot se dogaja na nekaterih lokacijah ob avstralski obali?


Avstralski raziskovalec, avtor Godfrey Smith, uporabi hobotnice kot vstopna vrata v raziskovanju zavesti, drugačne od človekove, to pa naredi z veliko občutljivostjo in prvovrstnim znanjem.


Zelo zanimive razlage o razvoju življenja spremljajo barvne fotografije in cela vrsta zelo nazornih risb, ki olajšajo razumevanje te, vsaj zaenkrat, zelo nenavadne teme

Podrobnosti

Avtor: Peter Godfrey-Smith

Prevod: Miriam Drev

Založnik: Umco

Obseg: 350 strani

Format: 15 × 21 cm

Vezava: broširano

Dodatne informacije

Članki

Za bistroumnost odgovorno telo?

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje