BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kako inovacije spreminjajo svet in zakaj uspevajo v svobodni družbi

Hiter pregled

Noben ekonomist ali družboslovec ne more natanko razložiti, zakaj se inovacija zgodi, kaj šele, zakaj se zgodi ravno takrat in tam, kjer se zgodi. A inovacije so bili ključni dogodki ne samo v naši preteklosti, temveč so tudi v naši sedanjosti. In zakaj večina inovacij, ki so spremenile življenje ljudi, vsaj sprva ni temeljila na znanstvenem znanju in so bili le redki inovatorji, ki so poganjali te spremembe, akademsko izobraženi? V resnici so bili mnogi, kot denimo izumitelj parnega stroja Thomas Newcomen, pa gonilna sila tekstilne revolucije Richard Arkwright ali George Stephenson z železnice, skromno izobraženi in nizkega stanu.


Ta knjiga se loteva skrivnosti inovacij s pripovedovanjem zgodb; inovatorji nas učijo s svojimi uspehi in porazi, s pripovedmi, kako je vse skupaj potekalo. Knjiga nam odstira zgodbe o parnih strojih in spletnih tiskalnikih, o cepivih in električnih cigaretah, o ladijskih zabojnikih in silicijevih čipih, o kovčkih na koleščkih in genskem urejanju, o številkah in straniščih na splakovanje …


Jasno pa je, da se inovacije rojevajo v svobodni družbi in da bi v izobraževanju morali podpirati radovednost in ustvarjalnost.

Redna Cena: 26,90 €

Dostopnost: Na zalogi


Podrobnosti

Avtor: Matt Ridley

Prevedel: Niki Neubauer

Založba: Umco

Obseg: 410 strani

Format: 15 × 21 cm

Vezava: broširano

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje