BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kako v resnici deluje svet

Hiter pregled

V sedmih poglavjih avtor, ki je znanstvenik, politični analitik in interdisciplinarni raziskovalec, razlaga o gorivih in elektriki, o prehranjevanju s fosilnimi gorivi, o štirih stebrih sodobne civilizacije, o strojih, mikročipih in podobnem, o virusih in prehrani, sončnih izbruhih, o biosferi, o razumevanju prihodnosti …


Knjiga, znanstveni vodič po preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, ponuja prepotrebno soočanje z resničnostjo, preden se bomo lahko učinkovito spopadli s sodobnimi težavami, saj moramo razumeti njihove mehanizme in dejstva.


Beremo lahko na primer, da globalizacija ni neizogibna in nujna, pa tudi to, da naša družba kot celota še vedno povečuje svojo odvisnost od fosilnih goriv. Tako so vse obljube o globalnem razogljičenju do leta 2050 zgolj pravljica.


Avtorjev cilj v tej knjigi ni napovedovanje osupljivo pozitivnih ali depresivnih scenarijev bodočnosti; v knjigi poskuša najti odgovor na eno najpomembnejših vprašanj našega časa: Ali smo nepreklicno obsojeni na propad ali pa je pred nami svetlejša prihodnost?

Podrobnosti

Avtor: Vaclav Smil

Prevedel: Samo Kuščer

Izdajatelj: UMco

Format: 15 × 21 cm

Obseg: 390 strani

Vezava: broširano

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje