BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kanon medicine ali Hipokratovi izreki

Hiter pregled

Hipokratov Kanon medicine ali Hipokratovi izreki je najstarejši evropski zdravniški priročnik s štiristo dvanajstimi jedrnatimi izreki o zdravniški veščini in umetnosti zdravljenja bolezni. Ta zbirka izbranih misli je bila zadnjih dva tisoč štiristo let najbolj priljubljena medicinska knjiga sploh, obenem pa je kot najpomembnejši izvor znanja in zdravniške prakse v celotnem starem in srednjem veku postala kanon in dogma zahodne medicine.


Hipokratov Kanon medicine so prevedli v arabščino, sirščino, hebrejščino, latinščino in vse kulturne jezike človeštva, kar mu podeljuje neminljivo vrednost in pomen, to pa je njegov prvi slovenski prevod.

Redna Cena: 19,00 €

Dostopnost: Na zalogi


Podrobnosti

Avtor: Hipokrat
Prevod: Peter Amalietti
Založba: Amalietti & Amalietti
Obseg: 166 strani
Format: 16,5 × 23 cm
Vezava: mehka

Prvo poglavje Kanona obdeluje vprašanja zdravljenja s hrano oziroma dietetične terapije, ki je v Hipokratovi medicini zasedala zelo pomembno mesto. Drugo poglavje se posveča predvidevanju in napovedi poteka bolezni in njenega konca. Tretje poglavje razpravlja predvsem o vplivu starosti in letnih časov na zdravje in bolezen. Četrto poglavje opisuje rabo odvajal in opisuje lastnosti vročice.

Peto poglavje razpravlja o ženskih težavah in o vplivu mraza ter vročine na posameznikovo bolezen in zdravje. Šesto poglavje se posveča zdravljenju kirurških bolezni, torej ran, oteklin, ureznin in podobnega. Sedmo poglavje predstavlja spremljevalne pojave bolezni in njihove možne zaplete. Osmo poglavje, ki je sklepno, pa seveda obravnava umiranje in smrt in njune simptome.

Dodatne informacije

Članki

Hipokrat kanon medicine zdravi narava ne bogovi

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje