BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Med smrtjo in življenjem

Hiter pregled

Dr. Irvin Yalom, profesor psihiatrije na Stanfordski univerzi, je po ženini smrti dokončal knjigo o minevanju in smrti, ki je tudi zgodba o upanju in ljubezni, ki sta jo zastavila skupaj. Zgodba začne nastajati, ko se zakonski par, ki je skupaj od mladosti, sooči z napovedano skorajšnjo smrtjo žene. V letu dni prepotujeta svoje življenje v razmišljanjih o tem, kako ljubiti in živeti brez obžalovanja.


Irvin Yalom je svojo kariero posvetil svetovanju ljudem, ki trpijo zaradi tesnobe in žalosti. V pol stoletja sam ni nikoli potreboval svetovanja – dokler niso njegovi ženi, cenjeni feministični avtorici Marilyn Yalom, diagnosticirali neozdravljivega raka. V skupni knjigi nam razgrinjata, kako sta se lotila vsak svoje končne naloge – Marilyn si išče pot do »dobre« smrti, Irv pa se sprašuje, ali naj svojo zvesto ženo sploh preživi.


Kot bralstvu se nam tako za kratek čas odpre reža, skozi katero lahko uziramo slehernikovo smrt(nost) in izgubo najbližjega. Z njima se učimo iskati odgovore na večna vprašanja o bližini in izgubi ter o ljubezni in žalovanju. A skupna zgodba se ne konča s pogrebom; brez Marilyn iz mesa in krvi se Irvin znajde v dotlej neznani vlogi, ko kot eruditski psihiater pretanjeno analizira svojo žalost, obenem pa se skuša sprijazniti z življenjem vdovca.

Podrobnosti

Avtorja: Irvin in Marilyn Yalom

Prevedel: Branko Gradišnik

Založba: UMco

Velikost: 15 × 21 cm

Obseg: 284 strani

Vezava: broširano

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje