BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Na valovih duha – Adelma von Vay in Caroline Corner (Moj obisk Štajerske)

Hiter pregled

Knjiga razkriva življenje in delo Adelme von Vay, svetovno znane spiritistke in teozofinje, ki je živela med letoma 1876 in 1925 v Slovenskih Konjicah, kjer je tudi pokopana. Knjiga predstavlja prvi del celovitega vpogleda v njeno življenje in delovanje ter zaobjema čas od njenega rojstva leta 1840 do leta 1881, ko jo je v Slovenskih Konjicah obiskala njena mlada angleška prijateljica, spiritualistka in uspešna avtorica spiritualističnih besedil Caroline Corner iz Londona ter o tem obisku napisala knjižico Moj obisk Štajerske (My Visit to Styria).


Kdo je bila Adelma von Vay?


V spominu Konjičanov se ohranja kot dobrodelna grofica, ki je pomagala postaviti prve bolnišnice v kraju, kot dobrosrčna in nesebična zdravilka, ki ni odklonila pomoči tudi najbolj revnim. Katoliški krogi so jo imeli za »prenapeto in naduto spiritistovko«, medtem ko so ji privrženci spiritizma doma in po svetu pripisali vlogo začetnice organiziranega spiritističnega gibanja v Avstro-ogrski monarhiji. Uredniki spiritualističnih revij po svetu so voljno objavljali njene prispevke in nanjo gledali kot na »visoko inteligentno liberalno humanitarko«, medtem ko jo je avtor članka v francoski spiritistični reviji imenoval za eno od štirih »evangelistk nove dobe, svečenic luči duhovne prenove« in jo postavil ob bok Heleni Petrovni Blavatsky, Emmi Hardinge Britten in Cori L. Richmond.


Pričujoča knjiga poskuša osvetliti življenje in delo te izjemne ženske ter jo dvigniti iz pozabe. Na 267 straneh prinaša preko 100 slik in zajema podatke iz preko 120-tih virov.

Podrobnosti

Avtorja: Anton Rozman, Boldin Aleksandra
Založba: Buča
Obseg: 267 strani (109 slik)
Format: 16 × 23 cm
Vezava: mehka

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje