BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 549 17 92 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pogovori o zdravniški etiki

Hiter pregled

Knjiga, namenjena bolnikom in zdravnikom, je nastala na praktični zdravniški izkušnji profesorja doktorja Matjaža Zwitterja, do upokojitve specialista onkologije z radioterapijo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Avtor je sedaj predstojnik Katedre za medicinsko etiko in pravo Medicinske fakultete Univerze Maribor. Kot sourednik je sodeloval pri knjigah o komunikaciji z onkološkimi bolniki pri dveh tujih založnikih.

Redna Cena: 24,99 €

Dostopnost: Na zalogi


Podrobnosti

Avtor: Matjaž Zwitter
Založba: Cankarjeva založba
Obseg: 208 strani
Format: 16,5 × 24,5 cm
Vezava: trda

Knjiga ni zbirka razmišljanj ampak »posnetek« praktičnih zdravniških izkušenj. Etiki namenjenim poglavjem sledijo poglavja o komunikaciji, o odnosih v zdravstvenem timu, strokovni napaki ter o medicini ob omejenih materialnih možnostih. Razgrnjena je vsa širina zdravniškega poklica, tudi stisk zdravnikov, ki trpijo zaradi prehudega bremena, nerealnih pričakovanj in izgorevanja. Na široko so razgrnjene konkretne etične dileme v različnih vejah medicine. Za vsakega bralca so zelo zanimiva poglavja o raziskovanju, o nepreverjenih načinih zdravljenja in o zdravniku zunaj njegovega osnovnega poklica.

V knjigi je natisnjen Kodeks zdravniške etike, ki so ga slovenski zdravniki v posodobljeni novi obliki sprejeli pred dvema letoma.

Prav posebno je zanimivo poglavje »Študentski seminarji«, kjer je zbrano na desetine vprašanj, na katere odgovori v večini niso niti najmanj enostavni.

Dodatne informacije

Članki

Evtanazija in etika

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje