V vaši košarici nimate nobenih elementov.
Avtorja: John A. McDougall in Mary McDougall
Prevod: Janko Jemec in Martina Kodrum
Založnik: Sitis
Format: 16,5 × 23 cm
Obseg: 330 strani
Vezava: broširano
»V 44-ih letih opravljanja zdravniškega poklica še nikoli nisem naletel na primer, da bi nekdo zbolel zaradi uživanja krompirja, batate, koruze, riža, fižola, sadja ali zelenjave, razen, seveda, kadar je šlo za primere pokvarjene ali okužene prehrane, ali če je katero od omenjenih živil pri katerem od pacientov povzročilo neobičajno alergično reakcijo,« piše v knjigi Škrob je rešitev avtor, zdravnik John McDougall.
In še:
»Kar pa nenehno opažam, so pogosti primeri smrtno nevarnih pojavov in obolenj, kot so srčni infarkt, možganska kap, sladkorna bolezen tipa 2, artroza, osteoporoza in rakasta obolenja, ki so posledica uživanja hrane živalskega izvora … Živila živalskega izvora, zaužita v količinah, ki so značilne za običajno zahodnjaško prehrano, povzročajo bolezni …«
Ameriški zdravnik je knjigo napisal na podlagi izkušenj, njegovo znanje je pomagalo tisočem ljudem, postali so bolj vitki in zdravi. V knjigi je opisanih kar nekaj primerov ljudi, ki so v kratkem času, ko so se odrekli mesu, ribam, maščobam, mleku in mlečnih izdelkom, pa tudi jajcem, izgubili na desetine kilogramov in se znebili smrtno nevarnih bolezni.
Avtorjeva žena je dodala celo vrsto receptov, v katerih prevladujejo škrobna živila ob bogatem izboru zelenjave in sadja. Vredno je pokukati v knjigo, preizkusiti sedemdnevni začetni načrt in se po tem odločiti, ali je priporočeno prehranjevanje res takšno, kot obeta naslov: Škrob je rešitev. Rezultati so že po sedmih dneh. In seveda živilska industrija te knjige ne mara.
Članki | Ne |
---|---|
Proizvajalec | Sitis |