BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zdravi brez mleka in sira

Hiter pregled

Avtor, ameriški zdravnik Neal Barnard, je vodil številne raziskave učinkov prehrane na sladkorno bolezen, telesno težo in kronične bolečine; vodi programe preventivne medicine, zdrave prehrane in je pomemben znanstvenik, zaslužen za sprejetje rastlinske prehrane v smernicah za Američane. In pravi, da ste zdravi le, če se odpoveste mleku in siru.


Pravi, naj knjigo preberejo predvsem ljudje, ki imajo visok holesterol, visok krvni tlak, sladkorno bolezen, bolečine v sklepih, glavobole in ne najbolj zdrav videz kože.


Posebej opozarja na pice: v tradicionalnih italijanskih ga je le kanček, pice po svetu pa so obtežene s sirom.

Podrobnosti

Avtor: Neal D. Barnard, dr. med.
Založba: Planet
Format: 15 × 23 cm
Obseg: 270 strani
Vezava: broširano

Avtor siru med drugim pripisuje preveč koncentrirane kalorije, preveč skoncentrirane beljakovine, še posebej kazein, koncentrirani holesterol in nasičene maščobe ter preveč soli. In ta kombinacija sproža težave z dihanjem, migrene, artritis, težave s kožo, povečuje tveganje za srčnožilne bolezni in Alzheimerjevo bolezen ter zvišan krvni tlak.

Avtor imenuje sir, tudi zaradi hormonov in opiatov, ki jih je moč najti v njem, vrhunec predelane packarije. Meni, da je bolj predelano živilo težko najti in da je zasvojenost z njim poguba za zdravje.

 

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje