BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pričetek vsega – nova zgodovina človeštva

Hiter pregled

Ko bereš to knjigo, ti je jasno, da običajna, šolska razlaga naše zgodovine ni le napačna, temveč po nepotrebnem tudi pusta. Avtorja izvirno, razumljivo in prijetno povsem drugače, kot so nas učili, dokumentirano razlagata preteklost človekovega civilizacijskega razvoja; sprožata dvome o nujnosti in neizbežnosti sedanjih družbenih ureditev po vsem svetu z mnogimi antropološkimi dokazi.


Nam splošno znana teza o nastanku in razvoju civilizacij temelji na razlagi, da se je človek po obdobju lovstva in nabiralništva sčasoma ustalil v poljedelstvu in živinoreji, kar je bil pogoj za nastanek kompleksnejših družbenih ureditev. Iz teh naj bi sčasoma nastale kraljevine in države.


Po razlagi avtorjev pa ni bilo tako: ljudje so bili že davno prej organizirani v različne, tudi precej kompleksne družbene ureditve, ki so bile plod zavednega in jasno strukturiranega človekovega mišljenja o sebi in družbi okoli sebe. Knjigo utemeljujeta z rezultati raziskovanj arheoloških izkopanin z vsega sveta ter pisnih virov o preteklih civilizacijah od Severne in Južne Amerike prek Evrope in Bližnjega vzhoda pa vse do Azije.

Podrobnosti

Avtorja: David Graeber in David Wengrow

Prevedel: Samo Kuščer

Založba: UMco

Format: 15 × 21 cm

Obseg: 750 strani

Vezava: broširano

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje