BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Raztreseni um

Hiter pregled

Zdravnik Gabor Mate, izjemni ameriški strokovnjak in predavatelj o stresu, zdravju telesa in uma, motnji pozornosti, starševstva in odvisnosti, rahločutno opisuje naravo precej nerazumljene motnje pozornosti. Ponuja pojasnilo njenega izvora in obravnava proces zdravljenja. Ugotovitve sodobnih nevroznanstvenih raziskav, razvojne psihologije, sistemske teorije, genetike in medicinske znanosti poveže z razlago socialnih in kulturnih trendov ter s svojimi osebnimi izkušnjami kot odraslega z ADD, starša in zdravnika.


Ta knjiga dokazuje, da ADD ni podedovana bolezen, temveč reverzibilna motnja in zaostanek v razvoju. Avtor pojasni, da se pri ADD možganska vezja, katerih naloga je čustveno samouravnavanje in nadzor nad pozornostjo, v otroštvu ne razvijejo, in zakaj je tako. Pokaže, kako je »odkrenljivost« psihični proizvod življenjskih izkušenj. Staršem omogoči razumeti, kaj žene otroke z ADD, odraslim z ADD pa omogoča uvid v njihova čustva in vedenja in predstavi program, kako spodbujati ta razvoj pri otrocih in odraslih.


Knjiga je napisana v sedmih delih; prvi štirje opisujejo naravo motnje pozornosti, zadnji trije deli pa so namenjeni procesu zdravljenja.

Podrobnosti

Avtor: Gabor Mate

Prevedla: Petra Česen

Založba: Primus

Obseg: 340 strani

Format: 14 × 22 cm

Vezava: mehka

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje