BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Trdoživa – razmišljanje o sodobni bolezni

Hiter pregled

Čeprav lahko rak dojke doleti tudi moške, ženske nosijo glavno težo razdejanj, ki jih povzroči. Pri ženskah z rakom dojke se ta razdejanja kažejo kot zgodnja smrt, boleča smrt, onesposabljajoče zdravljenje, onesposabljajoči poznejši učinki zdravljenja, izguba partnerja, dohodka in storilnosti, lahko pa se kažejo tudi kot družbena močvara v povezavi s to boleznijo, njen krožno ponavljajoči se vzorec zmedenih navodil in surovih prevar.


Rak mori ljudi, mori pa jih tudi zdravljenje in mori jih pomanjkljivo zdravljenje.


Smrt za rakom dojke ne pomeni dokaza šibkosti ali moralnega neuspeha umrle. Moralni neuspeh raka dojke ne pritiče pokojnicam; pritiče svetu, ki povzroči njihovo bolezen.


To so nekatera izhodišča knjige avtorice Anne Boyer, ameriške pesnice in esejistke, avtorice številnih knjig ter profesorice na Univerzi Kansas City Art Institute, ki je kot mati samohranilka dolga leta opravljala tri službe. Pri enainštiridesetih so ji odkrili zelo invazivnega raka dojke. O svoji izkušnji soočenja s to trdovratno boleznijo in bojevanja z njo ter spoprijemu z brutalnim svetom medicinske oskrbe je napisala to knjigo, za katero je prejela Pulitzerjevo nagrado za najboljše neleposlovno delo.


V njej je polno podrobnosti, ki lahko tudi bolijo.

Redna Cena: 24,90 €

Dostopnost: Na zalogi


Podrobnosti

Avtorica: Anne Boyer

Prevedla: Miriam Drev

Izdajatelj: Umco

Format: 15 × 21 cm

Obseg: 330 strani

Vezava: broširano

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje