BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
Novo

Ukročeni ogenj – kako smo s kuhanjem postali ljudje

Hiter pregled

Antropolog in primatolog Richard Wrangham, predava na Harvardu, znan pa je predvsem po študijah šimpanzov, družbenih sistemih primatov, je prepričan, da je prišlo do prelomnega trenutka v razvoju življenja na Zemlji z obvladovanjem ognja in kuhanjem hrane. S toplotno in tudi mehansko obdelavo se kalorična vrednost hrane poveča. Človeško telo se je s tako pripravljeno hrano spremenilo, spremenila pa sta se tudi naša poraba časa in naše družbeno življenje.

Podrobnosti

Avtor nam nazorno prikaže, kako je bil ravno premik od surove k toplotno obdelani hrani odločilni dejavnik silovitega človekovega razvoja. Ko so se naši predniki privadili na uporabo ognja, se je človeštvo razvilo do današnje podobe. Z uživanjem kuhane hrane se je naš prebavni sistem skrčil, naši možgani pa so se povečali in okrepili.

Knjiga skozi poglobljeno, a sijajno berljivo antropološko analizo v poglavjih »Po sledeh presne prehrane«, »Kuharjevo telo«, »Energijska teorija kuhanja«, »Začetki kuhanja«, »Hrana za možgane«, »Kako nas kuhanje osvobaja«, »Kuhanje v zakonski skupnosti« in »Kuharjevo potovanje« poveže prehranjevalne navade naših prednikov z današnjimi in prikaže znanstveno vedenje, kako smo postali tako družabna in inteligentna bitja.

Avtor: Richard Wrangham

Prevedel: Samo Kuščer

Založba: Umco

Format: 15 × 21 cm

Obseg: 300 strani

Vezava: mehka

 

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje