BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vse je ENO – Zgodba o so naravnih odnosih in dolgočasju vesolja

Hiter pregled

Knjigo bogatijo izjemne misli, citati in opisi življenja starovercev iz Posočja in Idrijsko-Cerkljanskega, ki izvirajo iz knjige Iz nevidne strani neba. Avtor jih spretno umesti v zgodbo o staroverskem (naravoverskem) načinu življenja in naravnih oblikah samozdravljenja. Postopno razumevanje staroselskih kultur in znanj nam lahko pomaga k novim spoznanjem in oblikovanju osebnih vrednot. Tradicionalni in sodobni način življenja si lahko prijazno podata roko. K temu pripomore tudi zdrav humor.


V knjigi se prepletajo zgodbe Zemljanov, živečih na dveh povezanih planetih. Osrednja zgodba je vezana na skupnost prijateljev, ki so se spoznali konec devetnajstega stoletja med šolanjem v Gorici. Bili so Avstrijci, Furlani, Benečani, Italijani in Slovenci. Raznolikost jih je bogatila, čeprav je bilo med narodi čutiti naraščajočo napetost. Kasneje so ustanovili skupno vas pod Kolovratom, na Tolminskem, kjer so se sčasoma povezali s tamkajšnjimi staroverci. Tik pred prvo svetovno so se zavedli prihajajoče nevarnosti, sledili so predhodnikom in se preselili na drug planet. Kasnejši dogodki, vse do današnjih dni, se odvijajo v zahodni Sloveniji: med Kobaridom, Novo Gorico in Vipavsko dolino ter Slovensko Istro, deloma tudi v Ljubljani in Mariboru, dotaknemo se drugih mest in rek v Sloveniji.


»Za lastne opomnike, misli in vprašanja je na koncu knjige nekaj praznih strani - kdor želi, si lahko na osnovi zgodbe naredi učinkovit lasten priročnik za osebnostno rast; v knjigi je tudi preprost namig, kako ga narediti.«

Podrobnosti

Avtor: Aleksander Batič

Založba: samozaložba

Format: 15,5 × 24 cm

Obseg: 381 strani

Vezava: trda

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje