BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zadnji dve – Najin in Fatu, reševanje vrste na robu izumrtja

Hiter pregled

Letos še živi severna bela nosoroginja Najin. In še ena severna bela nosoroginja, njena hčerka Fatu. Možnosti za naravno nadaljevanje vrste severnih belih nosorogov ni več.


Zakaj?


Odgovor je v nas, v ljudeh. Ne samo zato, ker mnogi verjamejo, da ima prah iz nosorogovih rogov zdravilno moč pri glavobolih, visokem krvnem tlaku, halucinacijah, zastrupitvah s hrano in celo kačjih pikih. V zahodnem svetu velja tudi kot afrodiziak. In v povprečju je cena za kilogram nosorogovih rogov, seveda ne belih, ki jih ni več, šestdeset tisoč dolarjev. V resnici pa so rogovi iz keratina, kot konjska kopita, prašičji parklji in naši nohti.


Pa pohlepa ne vzbujajo le rogovi, podobno je z nafto in mnogimi drugimi naravnimi dobrinami. In ko početje ljudi privede naravo do njenega konca – bele nosoroge sicer hočemo ohraniti, samici sta neplodni, a biologi s svojo tehnologijo in zamrznjenimi celicami dvanajstih severnih belih nosorogov pričakujejo uspeh – je konec. In usoda severnih belih nosorogov je tesno prepletena z usodo ljudi, s katerimi so delili svoje naravno življenjsko okolje. Tik pred izumrtjem pa je približno šestnajst tisoč vrst.


A knjiga je prijetno branje. Vzbuja pa razmišljanja in nam odpira spremembe, da bi ta svet vendarle ohranili. Je enkratno darilo za razgledane.

Podrobnosti

Avtorji: Boštjan Videmšek, Maja Prijatelj Videmšek in Matjaž Krivic

Založba: UMco

Format: 15 × 21 cm

Obseg: 350 strani

Vezava: broširano

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje