V vaši košarici nimate nobenih elementov.
Avtor: David Perlmutter
Prevedel: Branko Gradišnik
Založba: UMco
Obseg: 380 strani
Format: 15 × 21 cm
»Nobenega dvoma ni o tem, da je vpeljava pšeničnega zrnja v človeško prehrano eden največjih in najbolj daljnosežnih dogodkov, ki pelje v dokončni zaton možganskega zdravja v moderni družbi,« je zapisal v svoji knjigi nevrolog in strokovnjak za prehrano David Perlmutter.
Ogljikovi hidrati, še posebno tisti, ki vsebujejo veliko glutena in sladkorja, zvišujejo možnost razvoja možganskih bolezni, vse od demence, depresije, kroničnih glavobolov in hujših oblik, kot sta Parkinsonova in Alzheimerjeva bolezen.
V enajstih poglavjih ne boste našli le obtoževanja strupene hrane, marveč tudi rešitve, med drugim štiritedenski akcijski program ter jedilnike in recepte, da se v glavi razsvetli.
Članki | Ne |
---|---|
Proizvajalec | Umco |