BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zgodba o biserih

Hiter pregled

Zgodba o biserih je očarljiva veseloigra, ki slavi čarovnije in navihanosti Šri Krišne, prelepega Vsevišnjega Gospoda, ki je pred pet tisoč leti na Zemlji uprizoril duhovne zabave s svojimi najzaupnejšimi spremljevalci.


Knjižica, napisana v šestnajstem stoletju, v sebi skriva veliko več, kot se zdi na prvi pogled. Medtem ko uživamo v sami zgodbi – kako je Krišna posadil bisere v zemlji Vrindavana (ki so resnično zrasli in bogato obrodili!), kako so ga v tem zaman poskušale posnemati mlade pastirice iz Vradže (ki so v resnici njegove večne spremljevalke iz nadsvetnega kraljestva) in kako se je Krišna z njimi v šali pogajal za ceno svojih biserov – se sčasoma v nas utegne prebuditi nekaj čudovitega: hrepenenje po globoki privrženosti in ljubezni do Vsevišnjega. In s tem hrepenenjem lahko potem dovršeno uživamo v Krišnovih nadsvetnih zabavah.

Redna Cena: 15,00 €

Dostopnost: Na zalogi


Podrobnosti

Avtor: Raghunath das Gosvami

Prevod iz angleščine: Andrej Kikelj

Založba: Zavod za dušo

Obseg: 145 strani

Format: 13,5 × 20,7 cm

Vezava: mehka

Sam avtor Zgodbe o biserih, najvišji transcendentalist Raghunath das Gosvami, na začetku knjige piše, da lahko slast tega oceana nektarskih zabav Gospoda Harija okušajo le tisti, ki dobro poznajo tematiko rase – draži raznovrstnih duhovnih odnosov z Bogom. Zato je bralcu svetovano, naj vsekakor prouči tudi Bhagavad-gito, osnovno knjigo, in Šrimad-Bhagavatam, »podiplomsko delo« znanosti o Bogu, ki poleg zgodovinskih pripovedi o Krišni temeljito pojasnita vse tudi najbolj ezoterične resnice o njegovih neštetih duhovnih in materialnih energijah.

Tedaj lahko v duhu vdanosti in spoštljivosti resnično uživamo v Zgodbi o biserih ter poglobljeno razmišljamo o njenem pomenu – in imamo od tega neizmerno duhovno korist!

 

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje

Priporočamo vam še