BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Duhovno vodstvo v Sloveniji nekoč in danes

Hiter pregled

Razvoj duhovnosti in osamosvajanje Slovenije na področju duhovnosti Marko Hren kot akter in kronist spremlja več kot štiri desetletja. Dokazuje, da so spremembe očitne na vseh področjih. Knjiga je tako v prvi vrsti kronika nekaterih etap duhovnega osamosvajanja. Kliče k ozaveščenju duhovne prenove.


Avtor, ustanovitelj in vodja Svetovnonazorske kozmološke skupnosti Upasana, nam odstira kroniko prvega obdobja vstopa tradicionalnih predkrščanskih izročil v javno življenje, vključno z opisi rehabilitacije nekaterih ključnih besed tradicijskih duhovnih konceptov in rehabilitacijo prvih obrednih mest (Kobarid, Ajdovski gradec) ter vzpostavitvijo javnih mest posebnega pomena. Odkriva doslej neobjavljene vpoglede v tisti del osamosvajanja, ki ga lahko označimo kot »ezoterično podporo osamosvajanju« in odpira tudi vprašanja o vlogi duhovnega vodstva v Sloveniji med prvo in drugo svetovno vojno. Knjiga naj bi bila prispevek h globinski spravi, oziroma k novi generaciji sprave.


Avtorja posebej veseli, da igra eno glavnih vlog pri prihodu knjige v javnost Kulturni center ob Metelkovi ulici, kjer je tudi prvo javno staroversko svetišče Upasanine akademije za proučevanje staroverskih obrednih praks, Staroslavovega hrama.

Podrobnosti

Avtor: Marko Hren
Založba: Beletrina
Obseg: 318 strani
Format: 17 × 24 cm
Vezava: trda

Dodatne informacije

Članki

Duhovno vodstvo v sloveniji - vzduh slovenskega naravoverja

Duhovno vodstvo v Sloveniji - Od morišča do svetišča

Oživljajoči Bog Triglav

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje

Priporočamo vam še