BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kraljestvo starih Slovenov

Hiter pregled

Knjiga Kraljestvo starih Slovenov Dubrovčana in mljetskega opata Mavra Orbinija je prvič izšla leta 1601. Opisuje izvor skoraj vseh ljudstev, ki so govorila staroslovensko. Opiše tudi njihova številna in različna zavojevanja v Evropi, Aziji in Afriki, razvoj njihovih kraljestev, njihova starodavna verovanja in obdobje njihovega pokristjanjenja. Ime (stari) Sloveni je sorazmerno mlado in naši predniki so pred tem imeli številna druga imena. Vsa staroslovenska ljudstva so govorila en sam samcat jezik; to je kronski dokaz, da vsa izvirajo iz istega rodu, namreč Jafetovega, najstarejšega Noetovega sina. Zato lahko zgodovini naših prednikov sledimo od časa po zadnjem vesoljnem potopu, kar stori tudi Orbini.


Vatikan je knjigo dve leti po izidu prepovedal in jo uvrstil v svoj spisek prepovedanih knjig, saj preveč natančno in jasno dokazuje prevlado starih Slovenov, teh potomcev prvih ljudi, vse od bronaste dobe naprej, jasno pa tudi pove, da so, ko so v drugi polovici prvega tisočletja stari Sloveni zasedli naše kraje, tamkajšnji domačini govorili en in isti staroslovenski jezik!

Podrobnosti

Avtor: Mauro Orbini
Prevedel: Peter Amalietti
Izdal: Amalietti & Amalietti
Format: 16 × 23 cm
Obseg: 268 strani
Vezava: broširano

Knjiga je živ in prepričljiv dokaz o neveljavnosti, lažnosti in zmotnosti zahodnoevropske ‒ s tem pa tudi slovenske ‒ uradne zgodovine, ki se pokorno drži za krilo pangermanske dogme.

Po Orbiniju so bili naši poganski staroslovenski predniki pred vzponom grško-rimske civilizacije nesporni vladarji celotnega znanega sveta, predvsem Evrope, Male Azije in Severne Afrike. Pozneje so prav oni uničili rimsko cesarstvo ter nato več kot pol tisočletja ropali in plenili po vsem svetu ter ustanavljali številna kraljestva ‒ nekatera med njimi obstajajo še danes kot narodne države: Rusija, Poljska, Češka … Kot je iz Orbinijevega pisanja razvidno, je tujim vladarjem naposled uspelo slovenska ljudstva ukrotiti šele s spreobrnitvijo v krščanstvo.

Dodatne informacije

Članki

Kraljestvo starih Slovenov - Slovenec pomeni slovit

Kraljestvo starih slovenov - Slovenščina je jezik pračloveka

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje

Priporočamo vam še