BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pohorske pravljice

Hiter pregled

Biser, ki čaka, da ga odkrijemo. In ga prinesemo na dan, da nam odseva duhovno moč, ki jo tudi danes potrebujemo. Mogoče bolj kot kdaj koli. Ta biser je že večkrat natisnjena knjiga pohorskih pravljic, bajk in legend, ki so ostale pozabljene. Biser s Pohorja ima svoje sporočilo namenjeno vsem, ki v sedanjem času globalizacije iščejo notranje doživetje in ga ob luči iz knjige tudi najdejo.


Pohorske pravljice, bajke in legende je Jože Tomažič napisal oziroma zbral še v času, ko smo bili Slovenci v najhujšem primežu okupatorjev. Gre za dediščino naših prednikov, za najstarejše duhovno izročilo o nas samih, da bi ga prenašali na mladi rod in s tem iz sive davnine ohranjali identiteto Slovencev.


Knjiga je razdeljena na več poglavij: Pravljične povesti, Pastirske pravljice in htinjske bajke, Razbojniške pripovedi, Žagarjeve smešnice na pohorskih kolinah, Drvarske in lovske pravljice ter bajke, Stara steklarska pravljica, Bajke, Pravljice, Legende ter Pripovedke.


Vendar pa v knjigi, v popisanem izročilu, ni o prihodu kakih prednikov izza Karpatov nikakih sledov. Kulturno in bajeslovno bogastvo na Pohorju je avtohtono in nam je zaradi tega še toliko bolj dragoceno.

Podrobnosti

Avtor: Jože Tomažič

Izdala: Založništvo Humar

Obseg: 230 strani

Format: 14 × 20 cm

Vezava: trda

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje