BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Slovenski svetniki

Hiter pregled

V tej knjigi so v skopih obrisih predstavljeni svetniki, ki so jih slovenski ljudje častili v zgodovini, in svetniški vzori, za katere poteka postopek za razglasitev blaženih. Pogled v slovensko krščansko zgodovino nam odkriva duhovni svet, ki ga je slovensko ljudstvo bogatilo, ko se je v svojem naravnem okolju borilo za svoj življenjski vsakdan. V knjigi je predstavljena vrsta slovenskih svetnikov in mučenikov, pričevalcev za krščansko vero. Knjiga odkriva lepoto slovenskega bogoslužja, ki je izrazito slovenske duše in mu ne najdemo primere. Slovenci so svoje krščanstvo doživljali kot vrednoto.


Knjiga nam odkriva samo del slovenske Cerkve v njeni večstoletni zgodovini. Bila naj bi v vzpodbudo današnjemu slovenskemu človeku v iskanju krščanskih in življenjskih vrednot. Ob velikih zgledih, ki so nam jih dali naši predniki v nelahkem življenjskem boju, bomo lahko ob tej knjigi z večjim pogumom zrli v svojo lastno prihodnost.


V knjigi so opisani Sv. Domicijan, Sv. Modest, Sv. Ema Krška, Sv. Liharda, Sv. Gorazd, Sv. Kancijan, Bl. Anton Martin Slomšek, Gregor V, Friderik Baraga, Ignacij Knoblehar, Jakob Missia, Janez Gnidovec, Lojze Grozde in Anton Vovk.

Podrobnosti

Avtor: Joško Šavli

Založba: Založništvo Humar

Format: 19,5 × 24,5 cm

Obseg: 170 strani

Vezava: trda

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje