BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zlati cvet – Bajeslovje Slovencev

Hiter pregled

Knjiga razodeva duhovno dediščino Karantanije in utemeljuje zgodovinsko in celo predzgodovinsko korenino Karantancev – Slovencev. Glavne teme so Triglav, Belin, Svetovid, Zemlja, Vodin, Živa, Baba, Korant, Pust, Dogana, Vesna, Jarnik, Maja, Kresnik, Vodnar, Orjak, Čatež, Junak, Drugi svet in Zvon. Iz nje veje odkrivanje avtohtonosti Slovencev na njihovih današnjih tleh, ki podira vse mogoče akademske konstrukte, na katerih slonita pangermanska in tudi panonska ideologija. Žal je avtorjeva odlična znanstvena študija o Venetih zaobšla akademski svet Evrope in Amerike.


Odkrivanje predkrščanskega življenja Karantancev razodeva kulturo in duhovni svet in je nekaj edinstvenega. Bolj kot božanstva so postave v karantanskem panteonu simbol vesoljstva, osvetja in okolja, v katerem je slovenski človek živel svoje življenje in so mu že takrat zagotavljali pax Dei. Stara vera je prešla v novo, v krščansko, verno doživetje je ostalo.


Naša bogoslovna veda vse doslej, v svoji nenehni skrbi za pravovernost, še ni posvetila dovolj pozornosti vrednotam, ki se odražajo v ljudskih navadah za praznike. V njih je namreč še toliko »poganskega«.


V knjigi je zelo veliko ilustracij.

Podrobnosti

Avtor: Jožko Šavli

Založba: Založništvo Humar

Format: 14 × 20 cm

Obseg: 520 strani

Vezava: trda

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje