BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
Novo

Življenjska raznolikost v mlaki

Hiter pregled

To je nekak učbenik, v katerem nam avtor, zasebni raziskovalec na področju rastlinske citogenetike, kjer je uveljavljeni genotoksični Allium test še izboljšal na raven zaznavanja metafaznih kromosomov, razlaga, kaj je v »luži«, ki se sicer posuši, mlaka pa ostane. Oboje je pomembno za življenje, mlaka pa je pomemben kazalec, saj nam polna življenja kaže, da živimo v relativno čistem okolju, kadar v njej preživijo rastline in živali. Knjiga nam pomaga razumeti te stvari ter spoznati rastline in živali, ki živijo okoli nas.


Mlake in druge bolj ali manj umetne stoječe vode so pokazatelj kakovosti okolja, saj so odprta vez z vodami v tleh in kažejo na kakovost talnice, ki je pri nas edini izvir pitne vode. Avtor nam razkriva, da je človek globoko posegel v naravne zakonitosti vodnega okolja in posledično pregnal mnoge živalske in rastlinske vrste. A se tudi v umetnih vodnih okoljih ustvarja popolno ekološko in biološko ravnotežje med okoljem in vsemi živimi bitji.


Knjiga, polna barvnih ilustracij, nam tudi razodene, kaj se skriva v kaplji vode, kjer se nam odpre svet planktonskih organizmov, predvsem alg, velikih do desetinke milimetra.

Podrobnosti

Avtor: Peter Firbas

Izdajatelj: Peter Firbas

Format: 15,6 × 21 cm

Obseg: 116 strani

Vezava: mehka

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje