BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 549 17 92 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
Novo

Leonardo da Vinci

Hiter pregled

Imenitna knjiga, tiskana na umetniškem papirju z množico slik, brez katerih ne bi bila to, kar je. Ampak knjiga ne opisuje slik, marveč je nastala na osnovi tisočih strani iz Leonardovih beležnic ter novih odkritij o njegovem življenju in delu. V knjigi se preplete njegova umetniška in znanstvena ustvarjalnost v živo pripoved. Knjiga nam omogoča, da začenjamo razumeti, da Leonardova genialnost sloni na sposobnostih, ki jih lahko gojimo tudi sami, na nenasitni vedoželjnosti, skrbnem opazovanju in igrivi domišljiji, ki že meji na fantazijo.

Podrobnosti

Avtor: Walter Isaacson
Prevedel: Samo Kuščer
Izdala in založila: Učila
Format: 16 × 24 cm
Obseg: 574 strani
Vezava: trda

Leonardo nam je zapustil najznamenitejši sliki vseh časov – Zadnjo večerjo in Mono Lizo, vendar je sebe videl prav toliko kot znanstvenika in inženirja kot umetnika. Strastno, včasih že kar obsedeno se je poglabljal v inovativno proučevanje anatomije, okamnin, ptic, srca, letečih strojev, botanike, geologije in orožja. V zgodovini je zapisan kot najustvarjalnejši genij vseh časov prav zato, ker je bil sposoben stati na križišču umetnosti in znanosti.

K njegovi ustvarjalnosti pa je po svoje prispevala tudi svojevrstna in neprilagojena narava. Bil je nezakonski otrok, bil je gej, vegetarijanec, levičar … Njegovo življenje, lahko izluščimo iz knjige, nam je lahko v opomin, da ne smemo le sprejemati uveljavljenih resnic, temveč moramo biti pripravljeni o njih tudi podvomiti. Morda nauk iz knjige: zaupajte domišljiji in kot nadarjeni upornik razmišljajte drugače!

Dodatne informacije

Članki Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje