BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vrč Vače, predrimska duhovna kultura na naših tleh

Hiter pregled

predavanje Vladislava Stresa, avtorja knjige Vrč Vače


Kdaj: torek, 9. junija ob 18.00 uriKje: Munay energijski center (klubski prostori revije Misteriji), Zadobrovška 88, 1000 LjubljanaRok za prijave: petek, 5. junij 2020Vstopnina: 5 EUR  je  konzumacija za nakup knjige ali drugega izdelka v Munay nakupovalnici na dan predavanja.Prijave: Prijavite se s spodnjo prijavnico na tej strani.


»Pečat Vaške situle na naših osebnih dokumentih nosi večplastno sporočilo. Razkrivanje njegovega  pomena je tudi eden izmed korakov vstopanja v Vodnarjevo dobo, v kateri bodo številni prepoznali pomen vode  in prek nje postali nosilci smisla  in blagoslovov preporoda,« pravi avtor knjige Vrč Vače Vladislav Stres. Na srečanju z njim bo tekla beseda o visoki duhovni kulturi naših prednikov, ki so še imeli sposobnosti zaznavanja in oddajanja energij, kar so uporabljali tudi v svojih obredjih.

Redna Cena: 0,00 €

Dostopnost: Na zalogi

Izpolni prijavnico

Podrobnosti

Vrč Vače je redek ostanek veličastne kulture prednikov ki so živeli na naših tleh in prikazuje visoko kulturo duhovnosti . Razbiranje simbolike vrča, ki se jo je lotil Vladislav Stres in o kateri natančno piše v knjigi Vrč Vače, nas ponese v čas  takratne družbe Enetov.  Njihov pogled na svet je bil iskanje miru in sožitja, veliko so dali na svetlobo in so častili večerno in jutranjo zarjo. Častili so tudi rože in dobro poznali zeli in zelišča. Naši daljni predniki so imeli drugačne civilizacijske mišljenjske kode od teh, ki prevladujejo danes. Poudarjali so pomen čutov; tip, okus, vonj, sluh vid in skrbno razvijali dodatni - šesti čut za zaznavanje energij.  Tudi dandanes lahko občutimo, če smo pozorni in prisotni, da  se na nekaterih mestih počutimo bolje.  Sposobnost  zaznavanja in oddajanja  energij pa so predrimske kulture znale uporabiti na mnoge načine.  Enega od njih je moč razbrati tudi iz slikopisa na Vrču Vače. To je sedemdnevni ritual ustoličenja novega vojvode. Vrč se je uporabljal v tem obredju za prenos treh litrov vode in zalivanje drevesa življenja.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje