BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Praslovenščina – Adamov jezik

Hiter pregled

Slovenščina je naravni jezik, ki se je porajal spontano vštric z rastjo civilizacije, medtem ko so angleščina, nemščina, francoščina, italijanščina in španščina umetne tvorbe.

Redna Cena: 23,00 €

Dostopnost: Ni na zalogi


Podrobnosti

Avtor: Peter Amalietti
Založba: Amalietti & Amalietti
Format: 12 × 21 cm
Obseg: 258 strani
Vezava: broširano

Avtor je zapisal:

»Teološka resnica sicer uči, da se je Adam z Bogom pogovarjal v hebrejščini, ki pa ni stara niti tri tisoč let, meni pa se zdi bolj verjetno, da je Adam govoril prajezik in da je zaradi spleta znanih in neznanih zgodovinskih okoliščin največ besed in značilnosti od vseh znanih jezikov na svetu ohranila prav naša ljuba slovenščina in so praljudje naši neposredni predniki.«

Slovenščina je jezik, ki ima svoje besedišče skoraj povsem urejeno in smiselno in je zato nekak jezikovni paradiž. Drugi neslovanski jeziki so umetni in visoko razviti. Njihova besedišča so videti bolj kot smetišča. Zaradi naravnega razvoja slovenščine je mogoče na temelju slovenskega besedišča in njegove rasti preiskati tudi razvoj družbe, katere zrcalo je prav jezik; jezik je temelj vsakega mišljenja in je razvoj mišljenja zato odvisen od razvoja jezika.

Slovenščina se odlikuje po svoji tesni zvezi in sorodnosti s prajezikom ter po tem, da imajo njene besede že v sebi vgrajen pomen in natančna obrazila, predpone in pripone in nenavadno bogato slovnico; je torej eden najnatančnejših, če ne celo najnatančnejši jezik sploh.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Založba Amalietti&Amalietti
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje