BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Rastrska očala za izboljšanje vida

Hiter pregled

Rastrska očala blagodejno vplivajo na vid, ko urijo očene mišice.


Pomagajo k dobremu vidu tako pri daljnovidnih kot pri kratkovidnih ljudeh, pa tudi pri tistih s starostno slabovidnostjo, astigmatizmom in glavobolom zaradi naprezanja oči.


 

Podrobnosti

NAVODILA ZA UPORABO

Kaj so rastrska očala in kako popravljajo oslabljen vid?

Rastrska očala nimajo korekcijskega dioptrijskega stekla, pač pa zatemnjeno ploščico s pikčasto mrežo – rastrom, tako da z njimi gledamo skozi majhne luknjice. Očala urijo očesne mišice tako, da jih, da bi videli celotno sliko bolj izostreno, prisilijo k skakanju od ene luknjice do druge. Zaradi luknjic so očesne mišice prisiljene neprestano delati in tako se okrepijo. Izboljšujejo ostrino vida in preprečujejo trudne oči. S tem očesnim fitnesom se hkrati izboljšuje krvni obtok v očeh in zaradi vsega tega človek boljše vidi.

Komu pomagajo rastrska očala?

Rastrska očala vplivajo na dober vid pri daljnovidnih kot kratkovidnih ljudeh, pa tudi pri tistih s starostno slabovidnostjo, astigmatizmom ter glavobolom zaradi naprezanja oči.

Kako jih uporabljamo?

Daljnovidnim ljudem rastrska očala najbolj pomagajo, ko z njimi gledajo na blizu, denimo z njimi berejo ali pišejo, kratkovidnim pa, če z njimi gledajo bolj na daleč, na primer televizijo.

Koliko očala popravijo vid?

Koliko očala lahko popravijo vid, je odvisno od posameznika. Pomembno je, da jih začnete nositi, ko vaš vid še ni zelo okvarjen.

Koliko dolgo jih lahko nosimo čez dan?

Očala nosite največ dve uri na dan. Prvih nekaj dni, ko so očesne mišice še manj gibčne in močne, jih nosite od deset do petnajst minut, nato pa nošenje vsak dan podaljšujete.

A očala bodo spodbudno vplivala na vid le, če jih boste redno in dosledno nosili vsak dan, varovalno pa nekajkrat na teden še potem, ko boste že videli ostreje, saj nošenje očal nima stranskih učinkov.

Jih lahko nosimo med delom za računalnikom?

Priporočljivo je, da jih nosite tudi pri delu za računalnikom, denimo po pet minut vsako uro. Oči si medtem spočijejo, saj se tedaj ne naprezajo.

Kdaj očal ne smemo nositi?

Očal ne smete nositi hkrati s kontaktnimi lečami ali očali z dioptrijo ter med vožnjo, saj zmanjšajo vidno polje. Očala tudi ne zdravijo težav z očmi zaradi sladkorne bolezni, visokega krvnega pritiska ter sive in zelene mrene.

Dodatne informacije

Članki

Gledanje skozi luknjice

Afirmacije za jasnejši pogled

Že vidite kaj boljše?

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje