BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Misteriji 337 (avgust 2021)

Hiter pregled

IZ VSEBINE:



  • Odstotek nas zboli za vedno - Pogovor z dr. Tomislavom Majićem o posledicah po prebolelem covidu-19 (2)
    Tako kot se lahko sam covid-19 izraža z vrsto simptomov, lahko tudi postcovidni sindrom vsebuje številne simptome. Znane oblike postcovidne bolezni vključujejo vrsto zaskrbljujočih fizičnih simptomov, kot so močna utrujenost ter večje tveganje za poškodbe srca, pljuč in možganov. Preiskave z magnetno resonanco so pri nekaterih od teh ljudi pokazale celo miokarditis ali vnetje srca, kar kaže, da lahko srčna mišica ostane vneta tudi več mesecev, četudi s srcem povezani simptomi med boleznijo niso bili prisotni. Hud miokarditis lahko oslabi črpalno delovanje srca, zaradi česar srce ne dovaja dovolj krvi v preostale dele telesa. Strdki se lahko tvorijo tudi v srcu ter povzročijo možgansko kap ali srčni napad. Kako si lahko pri tem pomagamo, smo se pogovarjali z internistom in kardiologom primarijem Tomislavom Majićem, ki se ukvarja s preventivo kroničnih bolezni, zlasti srca in ožilja, že več kot štiri desetletja – letos pa je predstavil svoj lasten protokol za rehabilitacijo bolnikov po prebolelem covidu-19 na Webinar Forum Post-COVID Recovery, ki ga organizira združenje evropskih zdravilišč ESPA.


  • Fizika je tudi za ženske - Opogumljajo dekleta za lepi poklic fizičarke
    Zanimanje za naravoslovne in tehnične poklice po Evropi večinoma usiha. Poklicni fiziki so že od nekdaj v večini moški. Vse manj je tudi žensk na vodilnih položajih v fiziki; tudi zato so morda smeri raziskav vse bolj oddaljene od življenjskih problemov človeštva. Fizika naj bi bila tudi manj zanimiva oziroma primerna za ženske. A temu ni tako, pravi slovenska fizičarka doc. dr. Marjetka Conradi, ena od sourednic knjige Fizika, moj poklic, v kateri so širši javnosti predstavile lepoto, pestrost in raznolikost tega poklica.


  • Prehransko dopolnilo zaprlo rano - Viktor Schauberger – odkritelj sil levitacije in implozije (2)
    Triinšestdesetletna upokojenka, sladkorna bolnica, je novembra lani z zelo bolečo odprto rano zaradi Martorellovega ulkusa, golenje razjede na desni nogi, prišla na pregled ožilja v Novi val* v Ljubljani. Z arteriografom sta jo pregledala Aleš Homovec in Tatiana Makarova. Strokovnjak celične medicine in zdravnica. Po sedmih mesecih obravnave s celično medicino se ji je rana zaprla, gospa pa je srečna, ker nima več bolečin in lahko spet normalno hodi.


  • Ključna je temperatura vode - V Boliviji in Mehiki s klorovim dioksidom zdravijo okužbe s koronavirusom
    Avstrijec Viktor Schauberger (1885–1958), gozdar in navdušen opazovalec narave, filozof in izumitelj »tehnologije implozije«, kot jo je sam poimenoval in ki jo je razvil z opazovanjem vrtinčenja tekočin in gibanj v naravi, je menil, da sta za življenje ključni dve obliki: spirala in oblika jajca. Spirala se udobno namesti v jajčasto obliko. Jajca, ki jih hranimo z vrhom navzdol, dlje ostanejo sveža. Amfore, ki so jih uporabljali za shranjevanje živil in pijač, so prav tako imele takšno, sicer nepraktično obliko. Schauberger je bil prepričan, da lahko tehnologijo jajčaste oblike in spiralno gibanje, ki ji naravno pristaja, uporabljamo tudi danes – za zagotavljanje visokokakovostne vode ter za nove oblike energije, ki lahko nadomestijo nafto in dizelske stroje, za katere je trdil, da so uničujoči, potratni in nevarni.


  • Svetloba – zdravilo prihodnosti - Naša življenja, zdravje in blaginja so v celoti odvisni od sonca
    Ste se kdaj vprašali, zakaj se najgloblji proces človeške evolucije imenuje »razsvetljenje« in zakaj del vesolja, v katerem živimo, imenujemo »sončni sistem«? Ta izraz nakazuje, da so ljudje del sonca in da izhajajo z njega. Zakaj velikokrat rečemo, da nekdo kar »žari od sreče«? Kako se »življenje v svetlobi« razlikuje od izkušanja »temne noči duše«? Ali je res, kar trdi uveljavljeni fizik David Bohm, da je vsa materija zamrznjena svetloba? Je naš razvoj povezan z zmožnostjo, da sprejemamo in uporabljamo svetlobo na duhovni in telesni ravni? Ta vprašanja dr. Jacob Liberman razgrinja v svoji knjigi Svetloba – zdravilo prihodnosti, iz katere povzemamo ta članek.


  • Danes živimo v suženjstvu - Boljši jutri bo brez pohlepa in hinavščine, a z ljubeznijo
    Slovenska avtorica Irena* v knjigah Od atoma do orgazma in Od DDV-ja do klitorisa opisuje resnico, ki nam je bila zamolčana. Pravi, da zaradi naše pasivnosti in strahu danes živimo v suženjstvu. Boljši jutri bomo ustvarili tako, da namesto pohlepa in hinavščine izberemo poštenost, namesto sovraštva ljubezen in vse tisto dobro, kar obstaja na tem svetu.


  • Izredno surovi vstopi v spolnost - Duhovnost in spolnost (2)
    V času, ko je spolnost postala le ena od potrošniških dobrin, in zaradi seksualiziranosti sodobne družbe živimo v prividu popolne osvobojenosti vseh spon. Za nami je doba odkrivanja »svobodne ljubezni« in uveljavljanja seksologije kot znanosti, odpadlo je domnevno »lažno moraliziranje« v zvezi s spolnostjo, ki naj bi bilo le sredstvo nadzora verskih in drugih institucij nad posameznikom. Ker nas prepričujejo, da je spolnost zdaj postala »naravna«, bi morali v njej uživati bolj kot kdajkoli poprej. Prav tako bi moral biti veliko močnejši naš spolni gon. A to je le privid; v resnici nismo nič manj nevrotični kot prej, impotence je več in ne manj, spolni gon ni močnejši, temveč šibkejši.


  • Dediščina prve Satanove cerkve - Slovenski satanizem: v glavnem skrunjenje cerkva, kapelic in grobov
    Letos je minilo petinpetdeset let od ustanovitve Satanove cerkve (Church of Satan). Ta dogodek je vzbudil veliko pozornost in tudi zgražanje velikega dela javnosti, saj je šlo za odkrito provokacijo in napad na krščanske institucije. A to je bilo leta 1966, v obdobju verskega eklekticizma, ko so cvetele najrazličnejše sekte in se je zazdelo, da je na področju duhovnosti mogoče slediti kateri koli poti in jo tudi poljubno menjati.



Branje treh zadnjih številk je omogočeno samo naročnikom na Misterije.