BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Misteriji 338 (september 2021)

Hiter pregled

IZ VSEBINE:



  • Pogovarja se – z rastlinami - Rastline se učijo, spominjajo in sprejemajo odločitve
    Rastline so inteligentna bitja z globoko modrostjo. To spoznamo, če jim le znamo prisluhniti. In znanstvenica dr. Monica Gagliano jim zmore prisluhniti. Evolucijska ekologinja je izvedla revolucionarne poskuse, ki razkrivajo, da se rastline lahko učijo, spominjajo in sprejemajo odločitve. A to še ni vse. Z rastlinami se celo pogovarja. In te ji odgovarjajo. Dajejo ji navodila, kako naj živi in raziskuje. Rastline so jo v preroških sanjah napotile na raziskovanje k šamanu v Peru, kjer je preizkusila tudi psihoaktivne rastline.


  • Celjani govorijo najlepše - Slovenščina v Sloveniji
    Nedavno me je zelo nasmejala spletna pošta, v kateri so ugotavljali, katero slovensko narečje je najbolj pravilno. Takoj sem se spomnila na uro slovenščine, pri kateri nam je razrednik in slavist, sedanji ravnatelj I. gimnazije v Celju, dr. Anton Šepetavc, prof. francoščine in slovenščine, razodel, da najbolj pravilno slovensko govorimo Celjani. Naprosila sem ga, da za Misterije pojasni svoja spoznanja.


  • Zdravilnost mrtvih čebel - Povzeto po knjižici »Čebele nam dajejo zdravje«
    Mrtve čebele, vsaj doslej, pri nas niso bile znane kot nekaj zdravilnega. Čebelar in apiterapevt Karl Vogrinčič jih je »odkril« pri ženici na tržnici v Mukačevem v Ukrajini, ki kupcem čebeljih pridelkov tudi svetuje. Pri tem uporablja apiterapevt­sko knjižico Čebele nam dajejo zdravje. Napisal jo je Rus Valerij Nikolajevič Korž. Karl Vogrinčič je oboje, pripravek iz mrtvih čebel in knjižico, kupil. In knjižico izdal v slovenščini.


  • Spolna čistost in devištvo - Duhovnost in spolnost (3)
    Na prvi pogled se zdi, da je koncept devištva v sodobni družbi »presežen«, a je v resnici predstava o »spolni čistosti« še vedno zelo globoko usidrana v naši kolektivni podzavesti. Na najosnovnejši psihološki ravni željo moškega, da je prvi partner svoje družice, tolmačimo z razširjenim konceptom monogamije, ko se hotenje po »posedovanju« ženske ne ustavi pri sedanjosti, temveč se razširi tudi na njeno preteklost.


  • O Bogu in jazu (1) - Samo osrediščen človek bo zmogel prenesti vsa bremena sodobnega časa
    Kaj je bog in kako do njega, je eden največjih misterijev človeštva dandanes, verjetno pa je bil že v pradavnini. Ta skrivnost, kot vem, ne bo nikoli povsem pojasnjena, saj je povezana z vesoljem samim, a če človeštvo v svoji vlogi in kot vrsta hočemo obstajati trajno, moramo ta pojem razkrivati v njegovih dimenzijah. Bodite prijazno potrpežljivi tudi do spodnje povedi o tej večni temi. Zapisano lahko berete kot pesniško fantazijsko čtivo. Vsekakor pa bo najmanj zanimivo.


  • Samovžig telesa - Telo se vname od znotraj, brez zunanjega ognja
    Na tem svetu je še kar nekaj nerazložljivih, paranormalnih pojavov. Eden od teh je spontani samovžig človeškega telesa. Poročila o tem se pojavljajo skozi vso pisno zgodovino, priča smo mu tudi v sedanjosti. Gre za pojav, ko se telo kar naenkrat vname od znotraj, brez zunanjega vira ognja. Na visoki temperaturi se skoraj v celoti upepeli; ostane le kakšen del telesa, običajno stopalo. Na srečo je pojav zelo redek.


  • Kozmetika, ki sega v antiko - Ročno narejena kozmetika ima dušo
    »Zdrav duh v zdravem telesu in v zdravi koži.« Tako Ana Plešec dopolnjuje rek starih Grkov. Za zdravo kožo pa potrebujemo kakovostno kozmetiko. Za to poskrbijo v Miobi. Njen ustanovitelj je magister farmacije Milan Plešec, ki že več kot trideset let ustvarja zeliščno kozmetiko. Hči Ana, ki nadaljuje družinsko tradicijo, nam je predstavila prednosti njihove zeliščne kozmetike.


  • Preroške sanje - Sanje odstirajo prihodnost
    Do prekognicije ali vedenja o dogodkih v prihodnosti prihaja pogosto spontano v vsakdanjem življenju, ko nas obidejo slutnje. Tudi v sanjah. Gre za nadčutno zaznavo, pri kateri oseba preprosto ve, da se bo nekaj zgodilo. Prekognicija se lahko nanaša na pomembne življenjske informacije, ko denimo sorodnik ve, da je njegov bližnji umrl, ali pa ga obide slutnja hude nesreče. Mnogo videnj pa je tudi dobivanje postranskih ali nepomembnih informacij, na primer kakšno srajco bo nosil prijatelj na naslednjem srečanju ali pa slutnja o nepričakovanem obisku ljube tete.



Branje treh zadnjih številk je omogočeno samo naročnikom na Misterije.