BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Misteriji 340 (november 2021)

Hiter pregled

IZ VSEBINE:



  • Pravica do dobre smrti - Zakon o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja
    Kako svetohlinsko je, da oblast pridiga, kako je življenje sveto in ga je treba čuvati do naravnega konca, obenem pa tisoči umirajo vsak dan v revščini, boleznih in vojnah kot kolateralna škoda interesov kapitala. Zakaj naj bi bilo življenje po volji politike, religije in zdravniške stroke nedotakljivo samo pri edinem upravičenem primeru – ko ga želi končati njegov trpeči lastnik?« se sprašuje dr. Dušan Keber, nekdanji zdravstveni minister, zagovornik prostovoljne evtanazije. Meni, da bi moral vsakdo, ko gre za lastno smrt, imeti pravico izbire. V državah, kjer je evtanazija dovoljena, ljudje izjavljajo, da jim je v veliko olajšanje, da ta pravica obstaja in da jo v neobvladljivi stiski lahko izrabijo.


  • Kovid duši slovensko rodnost - Ko tako odprto sprejemamo tujce, škodujemo kakovosti življenja in okolju v Sloveniji
    Leta 2020 smo imeli Slovenci najnižji naravni prirast po letu 1945. Prirast je sicer v Sloveniji negativen že od leta 2017; od takrat vsako leto umre več prebivalcev, kot se jih rodi. Epidemija covida-19 in visoka umrljivost predvsem v novembru in decembru 2020 pa sta negativni naravni prirast še povečali. O tem, kaj to pomeni za prihodnost Slovencev, smo se pogovarjali z dr. Matjažem Gamsom z Instituta Jožef Stefan, tudi avtorjem knjige Slovence izumirajo.


  • Namesto v voziček v superge - Srce je dobilo premalo kisika in hranil
    Bralec Misterijev Janez Cetin je z nami podelil svoj izvrsten zdravstveni dosežek. Še pred dobrih pol leta zaradi močnega zoženja srčnih arterij praktično ni mogel hoditi, saj ni bilo več čutiti utripa v nogah. Hodil je lahko le zaradi kisikovih terapij v hiperbarični komori. Danes pa brez težav prehodi deset ali dvajset kilometrov na dan! V zahvalo vsem, ki so mu pri tem pomagali, in da bi tudi v praksi dokazal svoj neverjeten telesni preporod, bo šel iz Ljubljane v Izolo – peš. V tednu dni bo vsak dan prehodil dvajset kilometrov.


  • Sevanja vseh naprav se seštevajo - Zaščita pred elektromagnetnimi sevanji
    Prejšnjič smo pisali o visokofrekvenčnem sevanju, ki ga v našem bivalnem okolju oddajajo naprave, kot so brezžični usmerjevalnik za naša brezžična spletna omrežja, brezžični stacionarni telefon tehnologije DECT, televizor, računalniki s svojo opremo in druge sodobne naprave. Tokrat bomo osvetlili ukrepe in zaščito pred tehnično povzročenimi visokofrekvenčnimi obremenitvami v našem okolju. Svetuje Igor Šajn, ustanovitelj Stavbne in bivalne biologije (Stavbnabiologija.si), ki se ukvarja z meritvami in svetovanjem za bivalna in delovna okolja glede okoljskih obremenitev.


  • Žrtvovani na oltarju užitka - Otroci so poleg žensk največje žrtve cerkvene oblasti
    Svet pretresajo pedofilski škandali katoliških klerikov. ZDA, Francija, Irska, Nemčija, Avstrija, Avstralija, Švica, Italija, Poljska, Nizozemska, Belgija, Filipini, Mehika, Argentina, Salvador, Čile in druge države, kjer je prisotna katoliška cerkev, so bolj ali manj leglo spolnih zlorab otrok s strani klerikov. Ne gre za občasne in posamezne primere, saj poročila iz mnogih držav pričajo o ustaljeni, dolgoletni in gnusni praksi zločinov. Gre za sistem. Po besedah samega kardinala Ratzingerja iz leta 2005 je cerkev preplavila umazanija. Umazanija je v katoliški cerkvi prisotna že od vsega začetka in ne šele od časa, ki ga ima v mislih zdaj upokojeni papež Benedikt XVI. Tako piše Vladko Began v svoji knjigi Katoliška cerkev: raj za pedofile in pekel za njihove žrtve. Iz knjige povzemamo gradivo za ta članek.


  • Svetlobni steber - Strokovnjak komentira fotografije svetlobnih pojavov naših bralcev
    Zopet smo prejeli nekaj zanimivih fotografij svetlobnih pojavov od naših bralcev, ki jih objavljamo s komentarjem strokovnjaka za svetlobne pojave Mirana Komela (komel.miran@gmail.com).


  • Skrivnostni Zagreb - Ogled delov mesta, povezanih z dušami umrlih
    Imate radi hiše strahov, a ne marate klasičnih trikov, ki jih uporabljajo? Svoje potovanje v pravi svet skrivnosti si lahko privoščite v Zagrebu. Običajno turistično ogledovanje mesta Zagreb se v organizaciji podjetja Secret Zagreb namreč sprevrže v skrivnosten in vznemirljiv ogled mesta. Zdelo se vam bo, kot da so zgodovinske osebe iz legend in podatkov nenadoma med vami. Odprli boste lahko nekatera vrata, ki so običajnim turistom zaprta, ter izvedeli mnogo o tem mestu, česar sicer ne bi.


  • Tretje oko da psihično moč - Višja zavest človeka drži v neprekinjenem stanju sreče, zanosa in čudenja
    Češerika ali epifiza je majhna žleza z notranjim izločanjem. Je v središču možganov. Njeno delovanje je povezano z razvijanjem psihičnih sposobnosti, prebujanjem intuicije, jasnovidnostjo, telepatijo, videnjem prihodnosti, videnjem avre, zunajtelesnimi doživetji … Tretje oko v novodobni duhovnosti predstavlja tudi stanje razsvetljenja; ljudje, ki imajo sposobnost videnja s tretjim očesom, so znani kot jasnovidci.