BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Misteriji 357 (april 2023)

Hiter pregled

IZ VSEBINE:



  • Kako zvok obnovi telo - Zvok in jopič za navidezno resničnost popravita okvarjene živce
    Zlatko Križan me zapne v Woojer – poseben jopič, ki omogoča taktilno izkušnjo. Na glavo mi nadene vrhunske slušalke in jih brezžično poveže z mobilnim telefonom, v katerem ima pripravljene blagodejne zvoke. Brbotanje zvoka v ušesih mi ustvari izkušnjo sproščujočega uživanja v masažnem bazenu jacuzziju. Čutim, kot da mi po koži skače na tisoče vodnih mehurčkov. V resnici pa sedim na stolu v hiši v zasneženi Ribnici na Pohorju … Sem pri Zlatku Križanu in njegovi ženi Majdi, ki ji je taktilni jopič v povezavi s terapevtskimi zvoki tako obnovil živce na nogi, da lahko zdaj hodi sama, brez pomoči bergel.


  • Prostovoljno končanje življenja - Zakon o koncu življenja nikomur ničesar ne jemlje
    V Društvu Srebrna nit – združenje za dostojno starost* so 14. oktobra lani v javnosti predstavili osnutek Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja in ga tako dali v javno razpravo. Osnutek je rezultat več kot triletnega intenzivnega dela številnih strokovnjakov, združenih pod pobudo dddr. Andreja Pleterskega, enega od ustanovnih članov društva. Zdaj je predlog zakona že spisan v končni obliki. Na združenje smo naslovili nekaj vprašanj, kako naprej. Odgovore nam je podal Andrej Pleterski.


  • Kri je zelo posebna tekočina - Skrivnost Rh negativnega krvnega faktorja (1)
    Veliko ljudi je prepričanih, da so jih ugrabila nezemeljska bitja. Pogosto imajo eno skupno značilnost: izstopajo zaradi zelo redke krvne skupine oziroma Rh-faktorja minus. Zakaj je temu tako? Odgovore na to vprašanje je iskal Andreas von Retyi. Verjame, da ne gre za golo naključje.


  • V kvantnem svetu je par eno - Naša telesa nezavedno predvidevajo prihodnja čustvena stanja
    Vsa živa bitja pošiljajo in prejemajo merljivo energijo – kakor glasbene vilice, ki uglasijo »glasbene vilice« drugih stvari v vesolju na isto frekvenco. To je potrdila Študija ljubezni (Love Study) – prvi znanstveni projekt, ki dokazuje, kako namera fizično deluje na njenega prejemnika.


  • Telo nas boli zaradi čustev - Bolečine v hrbtenici, vratu … preženemo z odpravo čustvenih težav
    Bolečine v vratu, ramenih in hrbtu niso mehanični problem, čeprav se zdravijo z mehaničnimi sredstvi. Povezane so s človekovimi občutki, njegovo osebnostjo in usodo. Če to drži, je konvencionalno zdravljenje teh bolečinskih sindromov medicinska parodija. Tradicionalna medicinska diagnoza se osredotoča na stroj – telo, medtem ko je resnični problem v tistem, kar ta stroj poganja, v umu, pravi dr. John Sarno (1923–2017), avtor knjige Ozdravimo bolečine telesa, ki je nadaljevanje knjige Ozdravimo bolečine hrbta.


  • Nasmeh zla - Obsedeni z nasmehom zle entitete ljudje storijo samomor
    Lani je pozornost obiskovalcev kina vzbudila grozljivka Nasmeh (Smile) režiserja in scenarista Parkerja Finna. Gre za zgodbo o psihiatrinji dr. Rose Cotter, ki zaradi travmatične izkušnje iz otroštva najde svoje poslanstvo v skrbi za posebej ranljive duševne bolnike. Prepričanje, da lahko s svojim znanjem in empatijo pomaga pacientom, ji daje uteho in notranjo stabilnost. A njen svet se ji podre nekega dne, ko skuša pomagati mladi Lauri in ta vpričo nje stori samomor, tik pred tem pa se ji na obrazu zariše srhljiv nasmeh, ki vse odtlej preganja dr. Cotterjevo. Izkaže se namreč, da je ta nasmeh, ki ji je nagnal strah v kosti, razpoznavni znak zle entitete, ki se seli od človeka do človeka, vsakega, kogar obsede, pa v nekaj dneh požene v samomor.


  • Posmrtno življenje ni iluzija - Po sinovem samomoru je videval znamenja v oblakih
    Duhovni svet se lahko pokaže tudi na nebu. Skozi oblake. V to verjame Iztok Krevs, mizar iz Kranja, ki je o duhovnih videnjih napisal knjigo Dragulji onstranstva – ozdravljajoča ljubezen angelskih oblakov. Znamenja v oblakih je začel dobivati dve leti po tragični izgubi sina Mateja, ki si je pred šestimi leti vzel življenje.


  • Ali so NLP-ji nezemeljski? - Neznani leteči predmeti se z obrobne selijo v osrednjo znanost (3)
    V poplavi informacij svetovnih medijev o obstoju NLP-jev je preteklo kar nekaj časa, preden so začeli postavljati prava vprašanja: denimo o tem, ali so NLP-ji nezemeljskega izvora. Mediji so še vedno zelo previdni pri odpiranju te Pandorine skrinjice, čeprav je to povsem logično vprašanje, saj so značilnosti NLP-jev, kot so jih opredelili strokovnjaki, povsem nezemeljske.