BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Misteriji 336 (julij 2021)

Hiter pregled

IZ VSEBINE:



  • Jej zelenje, ne življenje! - Pogovor z dr. Samom Kreftom, ustvarjalcem projekta lačne bučke
    Eat beans, not beings. Jej zelenje, ne življenje. To sem prebrala na bližnjem avtu, ko sem čakala pred semaforjem na poti na intervju o veganstvu s prof. dr. Samom Kreftom. Kakšna sočasnost! Samo Kreft, magister farmacije s Fakultete za farmacijo v Ljubljani, je vegan dve leti. Za prehrano povsem brez živil živalskega izvora se je odločil iz zdravstvenih in okoljskih vzgibov. Malo pa tudi etičnih. Dve leti je sourednik Lačnih bučk, bloga veganske prehrane s kančkom znanosti. Na blogu je objavil že dobrih sto receptov. V naslednjih Misterijih boste našli prvega iz serije veganskih receptov našega sogovornika.


  • Spolnost ponižana, smrt izrinjena - Duhovnost in spolnost (1)
    V Platonovem Simpoziju najdemo starodavni grški mit o primordialnih človeških bitjih s štirimi rokami in nogami. Ta bitja so postala preveč močna in hotela so se upreti bogovom. Zato jih je Zevs, vladar Olimpa, presekal na pol in rodili so se današnji ljudje, ki imajo le po dve roki in nogi. Od takrat so bogovi lahko mirni, saj so ljudje, namesto da bi se ozirali proti nebesnim sferam, zaposleni s stalnim iskanjem svoje »druge polovice«. Nauk tega mita, ki v podobni obliki obstaja tudi drugod po svetu, njegov odmev pa lahko prav tako zasledimo v starozavezni Genezi, je jasen: ljudje bi bili lahko kot bogovi, če ne bi bili pod oblastjo svojih nagonov, pot do našega vzpona na višjo raven pa vodi prek mogočne spolne energije.


  • Biblija greha - Ljubezen je tudi, ko partnerju omogočiš seks brez ljubezni
    Knjiga Biblija greha je delo »zapisovalca prepovedanih misli«. Govori o moškem, ki ga po prebolelem raku upokojijo. Zave se, da so mu dnevi šteti. Občutek ima, da mora svojo zgodbo podeliti, zato se pri oseminpetdesetih preseli v sarajevsko predmestje in začne pisati dnevnik, ki se prepleta z jugonostalgičnimi spomini in osebno zgodbo … Avtorja knjige Renata Volkerja smo ob izidu prvega dela njegove trilogije, ki je izšel pri ARA založbi, povabili na pogovor.


  • So tudi duše brez telesa - Z obredom za prednike rešil očetovo dušo
    Svetovnega popotnika, duhovnega iskalca in medija Roberta Kudra* iz Gotovelj je nemirni duh vodil po vsem svetu; deželi, ki sta ga najbolj zaznamovali, pa sta Francija in Indija. Ko je pred devetimi leti na Himalaji opravil obred za prednike, se je začel odmotavati klobčič družinske skrivnosti, ki ga je pri petinštiridesetih letih pripeljal do odkritja njegovega biološkega očeta v Franciji. Ob dvajseti obletnici očetove smrti je z drugim obredom za prednike v budističnem templju na Šrilanki doživel katarzo. Svoje romanje do družinskih korenin in sebe, ki mu je naposled prineslo notranji mir in ljubezen, je opisal v knjigi Potovanje k ljubezni.


  • Komunikacija prihodnosti - Pogovarjanje brez besed, branje misli, vplivanje na misli drugih
    Telepatijo, kar v prevodu iz grščine pomeni 'čutenje na daljavo', lahko opredelimo kot paranormalno posredovanje informacij med dvema človekoma, ki poteka brez govora ali telesne govorice. Ta pojav ni tako redek. Prenos misli je pogostejši med ljudmi, ki so čustveno povezani, denimo ljubimci, enojajčni dvojčki, mati in otrok …


  • Hipnotiziral jo je in poročil - Napovedoval, zdravil z mesmerizmom in hipnozo
    Kadar se pogovarjamo o zgodovini različnih vidikov okultizma na Zahodu, nam najprej na misel pridejo velike osebnosti, ki jih omenjajo razne enciklopedije ter pregledi razvoja hermetizma, magije, alkimije in ezoterike. Če se omejimo na novejši čas, sta bila v tem oziru zelo bogata pozno devetnajsto in zgodnje dvajseto stoletje. Zaznamovali so ju, denimo, Eliphas Levi, Helena Petrovna Blavatsky, Papus, Samuel Liddell MacGregor Mathers, Dion Fortune, Fulcanelli in G. I. Gurdjieff, če jih omenimo le nekaj. A med temi velikani okultizma so tudi posamezniki, ki so sčasoma utonili v popolno pozabo – kot bi za seboj hoteli zabrisati sledi. Zaman jih iščemo v enciklopedijah okultizma.


  • Kaj pušča za seboj covid-19? - Pogovor z dr. Tomislavom Majićem o posledicah po prebolelem covidu-19 (1)
    Leto dni po začetku epidemije je Svetovna zdravstvena organizacija dodala bolezni covida-19 še eno oznako: postcovidni sindrom. Dobi ga vsaj eden od desetih obolelih, ki ima dvanajst tednov po bolezni še vedno kake zdravstvene težave. V tujini se na nekaterih klinikah ukvarjajo le s takšnimi bolniki. V Sloveniji se rojeva prva takšna ambulanta. Na kliniki Futuristic Life. Pogovarjali smo se z zdravnikom, ki to vodi. Z internistom in kardiologom primarijem Tomislavom Majićem, ki se ukvarja s preventivo kroničnih bolezni, zlasti bolezni srca in ožilja, že dobrih štirideset let. Pri tem sodeluje s številnimi zdravniki po vsem svetu. Zadnje čase je sodelovanje osredotočeno na posledice, ki ostajajo po preboleli bolezni covida-19, in preventivi grozečih epidemij nalezljivih bolezni.


  • Človeštvo ne izvira z Zemlje - Način življenja od rojstva do smrti je prikrojen interesom pravih gospodarjev sveta
    Corey Goode, eden od žvižgačev tajnega vesoljskega programa, je v zadnjih letih večkrat presenetil z senzacionalnimi razodetji o prisotnosti vesoljcev na Zemlji. Poročal je o njihovem sodelovanju s svetovnimi silami, kot so ZDA. Razkrival je tajne vesoljske operacije po sosednjih planetih ter poročal o človeških oporiščih na Rdečem planetu. Spodnji intervju z Goodom je vodil raziskovalec Michael Salla, lastnik spletne strani Exopolitics.org, ki je intervju objavil na svojem YouTube kanalu.