BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Misteriji 342 (januar 2022)

Hiter pregled

IZ VSEBINE:



  • Pripoved panjskih končnic - Slikarska zbirka figuralne motivike izvirne slovenske ljudske umetnosti
    Slovenci smo po več iznajdbah in pojavih edinstveni na svetu. Sem sodijo tudi poslikave panjskih končnic. Nastale so samo na ozemlju, kjer smo živeli Slovenci. Sčasoma so se razvile v pravo ljudsko umetnost. Njihova sporočila je tankočutno razvozlala Aleksandra Zrelec; proučila je zbirko stotridesetih izvirnih panjskih končnic, ki jih je zbral njen dedek Rudolf Galob. Kaj vse nam pripovedujejo panjske končnice, je objavila v knjigi Čevnice – motivika na panjskih končnicah iz zbirke Rudolfa Galoba.


  • Koloidno srebro se vrača! - Za bakteriološko razstrupljanje vode že uspešno uporabljajo koloidno srebro
    Izšla je druga knjiga o ionskem koloidnem srebru slovenskega avtorja Štefana Požlepa*. Že njegovo prvo knjigo Koloidno srebro – dejstva in zmote je prebralo na stotine Slovencev. V novi knjigi predoča, kako se ionsko koloidno srebro po krizi antibiotikov počasi ponovno vrača v uporabo. Opisuje tudi obetavne poskuse zdravljenja raka z ionskim koloidnim srebrom. Zadovoljni pa bodo tudi najzahtevnejši bralci, saj v njej opisuje, kako si lahko sami izdelamo elektrolizer – aparat za izdelavo ionskega koloidnega srebra.


  • Semena damo pod jezik - Stara znanja v novih časih
    Vsako bitje, ki se rodi na tem planetu, ima tukaj svojo nalogo. Nekaterim se lučka posveti prej, nekaterim kasneje,« pravi Marta Marija Jenko, ki skrbi za stare sorte semen. Sebi in svojim bližnjim, pa tudi zelenjavi, da je bolj čvrsta in zdrava, pa pomaga z zelišči. Njena blagovna znamka Dobrote slovenskih kmetij je pobrala že nekaj zlatih odličij. Življenje jo je vmes zapeljalo stran od učenj njenih prednikov, potem pa se je spet našla in od takrat se spet drži njihovih znanj in modrosti. O tem nastaja zdaj knjiga, s katero bo predala ta znanja naprej.


  • Evtanazija skozi stranska vrata? - Mnenje strokovnjaka za kazensko pravo
    »Po pregledu predloga Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, z dne 14. oktobra 2021, se ne morem znebiti vtisa, da želijo avtorji predloga skozi stranska vrata pripeljati evtanazijo v naš pravni red. V tej misli me utrjujeta tudi zapis pogovora s prof. dr. Dušanom Kebrom Pravica do dobre smrti, objavljenim v reviji Misteriji, november 2021, in zapis pogovora s prof. dddr. Andrejem Pleterskim Biti ujetnik svojega telesa je najhujša ječa, ki jo lahko doživiš, objavljenim v Novice svet 24 plus, 6. 11. 2021,« začenja pogovor pravnik prof. dr. Vid Jakulin, redni profesor na katedri za kazensko pravo ljubljanske pravne fakultete. Prosili smo ga za mnenje o predlogu zakona, ki ga je pripravilo društvo Srebrna nit – Združenje za dostojno starost, vendar se je omejil samo na komentar o evtanaziji, ki jo ta predlog zakona predvideva kot izjemen ukrep.


  • Naravno redčenje krvi - Zemljenje zmanjšuje tveganje za težave v srčno-žilnem sistemu
    Zemljenje dokazano izboljša pretok krvi. V študiji iz leta 2013 se je zeta potencial desetih zdravih oseb v povprečju povečal skoraj trikratno po dveh urah zemljenja. Zeta potencial je moč negativnega naboja na površini rdečih krvnih celic, ki ohranja razmik med celicami v krvnem obtoku. Večji ko je naboj, lažje se celice medsebojno odbijajo in se manj lepijo v gruče, manjša je viskoznost krvi in boljši je pretok krvi. Povečanje, izmerjeno v tej študiji, kaže naravni učinek redčenja krvi.


  • Bolj varna uporaba mobitelov - Zaščita pred elektromagnetnimi sevanji
    Brez mobilnih telefonov in tablic si danes življenje težko zamislimo, toda nekatere neodvisne znanstvene raziskave dokazujejo, kako nevarna je lahko njihova čezmerna in predvsem nepravilna uporaba. O tem, kako jih uporabljamo in hkrati čim bolj zmanjšamo izpostavljenost brezžičnim sevanjem, smo se pogovarjali z Igorjem Šajnom, direktorjem Stavbne biologije Slovenija (Stavbnabiologija.si), ki se ukvarja z meritvami in svetovanjem za bivalna in delovna okolja glede okoljskih obremenitev.


  • Prvi orgazem pri 85-ih - Ljubezen in intimnost zdravita, osamljenost in osamitev ubijata
    Brez mobilnih telefonov in tablic si danes življenje težko zamislimo, toda nekatere neodvisne znanstvene raziskave dokazujejo, kako nevarna je lahko njihova čezmerna in predvsem nepravilna uporaba. O tem, kako jih uporabljamo in hkrati čim bolj zmanjšamo izpostavljenost brezžičnim sevanjem, smo se pogovarjali z Igorjem Šajnom*, direktorjem Stavbne biologije Slovenija (Stavbnabiologija.si), ki se ukvarja z meritvami in svetovanjem za bivalna in delovna okolja glede okoljskih obremenitev.


  • Sporočila iz onostranstva - Zelo vešči mediji so sposobni pridobiti točne in ponavljajoče informacije
    Ko je Thomas Edison skušal iznajti napravo za komuniciranje z duhovi mrtvih, je hotel uporabiti sodobno tehnologijo za delo, ki so ga stoletja opravljali mistiki, duhovniki, šamani in preroki, posebej izbrani za medijstvo med življenjsko in duhovno sfero. Ti mediji so komunicirali ne le s pokojniki, ampak tudi z raznoliko množico dobrih in zlih duhov, bogov, polbogov, angelov, demonov, prikazni, vodnikov in drugih nefizičnih inteligentnih entitet, in so delovali kot posredniki med človeštvom in vsem v nevidnem področju. Danes medijstvu pravimo tudi kanaliziranje. Večino iskalcev informacij še vedno najbolj zanima komunikacija z nedavno umrlimi, ljubljenimi in pogrešanimi svojci ali prijatelji.