BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Misteriji 343 (februar 2022)

Hiter pregled

IZ VSEBINE:



  • Ko pride Alzheimer … - Za stare ljudi je zdravo, da čim manj jedo in tako ohranjajo um
    »Hujša je od prav vsake poškodbe udov telesa; bolni služabnikov imen ne spozna, ne prijatelja lica, včeraj je z njim še večerjal – ne tistih, katerim življenje dal je, jih vzredil.« Tako je že leta 124 propadanje možganskega živčevja opisal rimski pesnik Juvenal. Danes pa je popuščanje možganov še bolj pereče in predvsem bolj množično. V Sloveniji naj bi po ocenah imelo demenco okoli trideset tisoč ljudi. Mnogi se zato sprašujejo: kakšna je preventiva pred Alzheimerjevo boleznijo in pridruženimi nevrodegenerativnimi boleznimi, kaj naj človek vsak dan počne sam s seboj, da se ga bodo te bolezni izogibale? Odgovor smo iskali pri mag. Petru Papugi, dr. med., strokovnjaku za zahodno in tradicionalno kitajsko medicino.


  • Močna obramba naših celic - Glutation preprečuje bolezni, nas krepi in nadzoruje vnetja
    V času virusov in naraščanja nevrodegenerativnih bolezni se je dobro spomniti, da zvečamo raven najmočnejšega človeku lastnega antioksidanta v telesu. Glutationa. Glutation je dokazano glavna obramba celic pred poškodbami zaradi prostih radikalov. Odstranjuje kemične snovi, ki povzročajo najrazličnejše bolezni. Krepi imunski sistem in omogoča boljši nadzor nad vnetji.


  • Prihajajo še nove bolezni - Aleksandra Winkler Drole bere dušne zapise
    Akaša so baze podatkov o vseh nas, o celem stvarstvu, od vsega začetka. Register, kjer se beležijo vsi dogodki. Določene dogodke, prekrške lahko popravimo, tako kot smo v šoli popravljali oceno, pravi Aleksandra Winkler Drole, ki dušne zapise lahko bere in duši pomaga ozavestiti nauke sedanjega življenja.


  • Omajana gradnja piramid - Kamniti bloki niso iz kamnoloma, velikih gradbenih odrov ni bilo
    Gradbeni inženir Peter James se je uprl uradno sprejetemu načinu, na katerega naj bi bile zgrajene egipčanske piramide, in s svojimi trditvami osupnil arheologe. Dvomi, da znamenito Keopsovo piramido sestavlja 2,3 milijona kamnitih blokov, da je težka 6 milijonov ton in da so pri gradnji uporabljali zunanje gradbene odre in klančine.


  • Kako je v resnici biti star? - Starejši so srečnejši, bolj mirni in bolj zadovoljni kot mladi
    Toliko slišimo o slabih straneh staranja, da se neredko osredotočamo le nanje. Vendar raziskave kažejo, da so starejši ljudje srečnejši, bolj mirni in bolj zadovoljni kot mladi. Sliši se smiselno. Naše intuitivne sposobnosti se povečujejo. Bolj ko jim zaupamo ter se nanje zanašamo, lažje in boljše je naše življenje. Tako meni Kathryn Harwig v svoji knjigi Povrnitev intuicije – prebujenje jasnovidnosti v drugi polovici življenja. Iz te knjige, nedavno je izšla v založbi ARA, povzemamo ta članek.


  • Golobi pomagali Rdeči armadi - Sovjetske pernate veziste so na fronti lovili nemški jastrebi in sokoli
    Vse od časov stare Kitajske in rimskega imperija je golobja pošta veljala za izjemno učinkovito; ptice so bile pomočnice v mnogih vojnah in spopadih. Svoje poslanstvo so golobi nadaljevali tudi med drugo svetovno vojno in priskočili vojakom na pomoč, kadar so radijske zveze zatajile. Golobe so uporabljale vse oborožene sile, tudi Sovjetska zveza ni bila izjema. Ti njeni krilati vojaki niso le prenašali sporočil. Napadali naj bi celo letala.


  • Stranpota spolnega gona - Duhovnost in spolnost (6)
    V uvodnem delu smo se dotaknili Platonovega Simpozija in starodavnega mita o prvotnih ljudeh, ki so imeli po štiri roke in noge ter dva obraza, dokler jih Zevs ni presekal na dvoje, zato od takrat iščejo svojo »drugo polovico«. Ta mit o izvoru našega spolnega gona nam pove, zakaj svojo izpolnitev iščemo v »drugem«, obenem pa tudi, da je ta izpolnitev povezana s prebuditvijo božanske moči v nas. Ker je sila, ki nas pri tem žene, tako mogočna, lahko najde poti, ki jih večina nagonsko dojema kot »odklone«, zato terjajo razlago tudi z duhovnega vidika.


  • Vas kdaj obišče nagajivi duh? - Oddaljena spontana psihokineza
    Kolikokrat se vam je že zgodilo, da so predmeti izginili od tam, kjer ste jih pustili, in so se pojavili drugje? Izginevanje malih predmetov imajo nekateri za dokaz delovanja nadnaravnih sil, drugi pa vidijo v tem le raztresenost in nezbranost. Morda pa ima svoje prste vmes poltergeist, kar v nemškem jeziku pomeni nagajivi duh. Poročila o poltergei­stih zadnjih sto let prihajajo iz vseh delov Amerike in Evrope. Kjerkoli se pojavijo, povsod povzročijo razburjenje.