BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Misteriji 349 (avgust 2022)

Hiter pregled

IZ VSEBINE:



  • Samomor ni rešitev - Dovolite otrokom, da jočejo, nato pa se pogovorite z njimi
    V času epidemije novega koronavirusa se je med mladimi število poskusov samomora povečalo kar za trideset odstotkov; pomeni, da imajo več duševnih stisk. O samomoru smo se pogovarjali z Urško Mihoci*, ki si je v najstniških letih večkrat hotela vzeti življenje. Na srečo je našla moč, da je prešla vse pasti, in je o tem, kako jih je prešla, napisala knjigo Vredno je živeti. Spregovorila je o svoji izkušnji ter o tem, kaj mlade najbolj spravlja v duševno stisko, da pomislijo na najhujše.


  • Kako razberemo pripoved obraza - Obraz nam razkrije osebnost človeka in primeren pristop do njega
    »Branje obraza je med najstarejšimi starodavnimi znanji; omogoča razpoznavanje človekove osebnosti in načine, kako naj do njega pristopimo. Takšno prepoznavanje in navezovanje prvega stika pa je ključno za uspešne poslovne in osebne priložnosti,« pravi Irena Petrič*, avtorica knjige Umetnost branja obraza.


  • Zdravilna knjiga je šifrant - Kanalizirana knjiga, ki zdravi z ljubeznijo
    Energijo za zdravljenje sveta je mogoče dobiti le prek ljubezni – je glavno sporočilo Zdravilne knjige Sandre Nešić iz Ljubljane. Avtorica, magistrica znanosti, je svoj prvenec napisala v spremenjenem, meditativnem stanju zavesti, v katerem se je povezala s svojim višjim jazom, vodniki, samim izvorom. Nadzora nad besedami, ki so tekle skozi njeno belo pisalo, ni imela; pravi, da je bila samo medij. Nekaka »božja tajnica«. Verjame, da je celotno besedilo zdravilno, ker je knjiga napisana v božjem duhu, skozi božje oko. Sporočila je dobivala natanko mesec dni, nato pa se je avtomatsko pisanje končalo.


  • Srečanje duševnosti in mistike - Psihotični bolniki doživljajo tudi mistična stanja
    Odkar je pandemija covida-19 globoko posegla v naš vsakdan in doživljanje sveta, je opazen porast duševnih motenj. Posledice pa bodo zares vidne čez čas. Vendar se je hkrati odprl prostor za raziskovanje samega sebe, vadbo čuječnosti in drugih meditativnih praks.


  • NLP nad Ljubljanskim barjem - Neznani leteči predmet pripada Galaktični federaciji?
    Neznani leteči predmeti tudi v Sloveniji niso redek pojav, o čemer bomo še pisali v Misterijih. O najnovejšem videnju nas je obvestila naša bralka Radmila Čučak, katere pričevanje tukaj objavljamo.


  • Kristal vsrka čustva in misli - Kamni so danes za večino le okras, nekdaj pa so uporabljali njihovo magijsko moč
    »V daljni preteklosti so se ljudje zavedali medsebojne povezanosti, stalne inter­akcije z naravo in vsemi njenimi elementi, zato se jim je zdelo samo po sebi umevno, da lahko na to, kaj se jim bo v življenju dogajalo, vplivajo tudi s kamni; govorili so o magijskem vplivu kamnov. V zadnjih stoletjih pa smo se razvijali predvsem v smeri racionalnega uma, zato smo na številne fenomene, ki izhajajo iz medsebojne povezanosti z naravo, bodisi pozabili ali pa jih imamo za praznoverje, s tem pa smo se v veliki meri oddaljili od številnih dobrobiti, ki izhajajo iz razumevanja tovrstnih povezav.« Tako v svoji knjigi Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov, iz katere povzemamo članek, ugotavlja avtor Tadej Pretner.


  • Paritveni zamaški - Vklepanje partnerkinih spolnih organov je pogosto tudi pri živalih
    Deviški pas je posebna naprava, izdelana iz kovine in usnja, najpomembnejše pri njej pa je, da ima ključavnico. Temu srhljivemu predmetu je botrovala zamisel, da naj bi z njegovo pomočjo soproge vojakov, ki so v osemnajstem stoletju odšli v vojsko, ostale krepostne. Ostudno napravo so pritrdili ženskam okrog bokov in spolovil, da med odsotnostjo njihovih partnerjev vanje ne bi mogel prodreti kakšen drug imetnik penisa. Svoje izvoljenke pa zaklepajo tudi samci. O tem in drugih spolnih dogodivščinah v živalskem svetu piše v knjigi Seks v svetu narave biologinja Carin Bondar, doktorica populacijske ekologije z univerze Britanske Kolum­bije v Kanadi. Članek povzemamo iz njene knjige.


  • Zemljo segreva vesoljska ladja? - Več kot sedemdeset Nobelovih nagrajencev za segrevanje Zemlje ne krivi ljudi
    Temperature na južnem tečaju naraščajo, ogromne gmote ledu se talijo. Nekateri konvencionalni znanstveniki za te podnebne spremembe krivijo človeka. A več kot sedemdeset dobitnikov Nobelove nagrade in več tisoč raziskovalcev se s tem ne strinja. Edinstveno razlago o segrevanju Zemljinega južnega tečaja, o katerem poročajo predvsem z vzhodne Antarktike, pa ima avstralsko-ameriški raziskovalec in politolog dr. Michael Emin Salla. Trdi, da je za to kriva starodavna vesoljska ladja – arka pod ledom Antarktike.