BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

99 slastnih Tajčinih receptov

Hiter pregled

Knjiga vsebuje 99 enostavnih vegetarijanskih receptov – od njih je 74 jedi brez glutena in 97 veganskih jedi. Glavne jedi imajo vegetarijansko alternativo za tiste, ki niso pripravljeni za popolnoma vegansko hrano.


V knjigi so recepti za zajtrke, smutije, juhe, glavne jedi, solate, namaze in, najboljše, sladice!


»Predvsem pa,« pravi avtorica, »sem vse jedi pripravila z ljubeznijo in želim, da tudi vi sebe in svoje najbližje pocrkljate z njo.«

Podrobnosti

Avtorica: Tajča Pavček
Založba: Ekolife
Obseg: 141 strani
Format: 21 × 21 cm
Vezava: trda

Recenzija

Kot nutricionistka za zdravo rastlinsko prehrano se redno srečujem z ljudmi, ki želijo korenito spremeniti način prehranjevanja in življenja. Pogosto opažam zaskrbljenost na obrazih in rahlo zmedenost, ko omenim njim neznane sestavine ali nove načine priprave živil. Potem sledi vprašanje: »Ali mi lahko svetujete kakšno dobro knjigo z recepti v slovenskem jeziku?« Z besedo ‘dobro’ ponavadi hočejo reči, naj bo hrana zdrava in hkrati okusna, saj jih je strah, da novi način prehranjevanja ne bi zadovoljil njihovih brbončic.

Zato sem izjemno hvaležna Tajči, ki s svojo ljubeznijo, kreativnostjo, svežino in koristnimi informacijami, ki jih najdemo v njeni novi knjigi, olajša tudi moje delo. Knjiga je namenjena vsem, ki želijo narediti nekaj zase in za svojo družino ter se zavedajo, da je hrana naše zdravilo. S polnovredno rastlinsko prehrano bomo dobili nujno potrebne hranilne snovi, počutili se bomo bolj vitalne in zdrave, imeli bomo več energije in veselja do življenja.

Ob pestrih in mavričnih receptih, ki jih je zelo preprosto pripraviti, se bo marsikdo zelo zabaval in pridobival nove ideje za kulinarično ustvarjanje. Hkrati bo z lahkoto naučil svoje otroke, kaj pomenita zdrava prehrana in življenje v sožitju z naravo.

Vsak recept lahko prilagodite lastnim potrebam, glede na trenutno zdravstveno stanje, konstitucijski tip, letni čas in zahteve po določenih hranilih; potrebujete samo malo domišljije in ščepec kuharskih izkušenj. Zelo sem vesela, da je v knjigi veliko idej, kako zaužiti čim več zelene listnate zelenjave, saj je večina ljudi poje premalo. Po začetnih korakih, ko nam zdrava prehrana postane nekaj samoumevnega, lahko še dodatno eksperimentiramo, v smutije dodajamo več zelenja in manj sadja, zmanjšamo vnos soli, sladkorjev in maščob.

Veliko vegetarijancev in veganov začne svojo rastlinojedsko pot iz etičnih razlogov, zaradi sočutja do ljudi, živali in planeta Zemlje, ampak sproti pozabijo, da je treba tudi dobro poskrbeti za lastno telo in njegove resnične potrebe. Iz tega razloga lahko pride do pomanjkanja nekaterih hranilnih snovi. S to knjigo čudovitih receptov, ki jo držite v rokah, boste pridobili dodatno modrost o rastlinski prehrani in njenih neomejenih možnostih. Hkrati boste ves čas uživali v rapsodiji prvinskih in polnovrednih okusov. Dodatni bonus so sladice, s katerimi se lahko sladkate brez slabe vesti. Knjigo 99 slastnih Tajčinih jedi priporočam vsem, ki iščete preproste in zdrave recepte, sestavljene z veliko ljubezni in hvaležnosti.

Jelena Dimitrijević, certificirana nutricionistka

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje

Priporočamo vam še