firbas

»Pitje vode iz kozarca Longy pozitivno vpliva na zdravje in sproža regenerativne procese brez prisotnosti vnetij,« je svoje mnenje o informiranem kozarcu Longy podala molekularna biologinja in genetičarka dr. Gordana Joksić iz biokemijskega laboratorija Genmedica, centra za citogenetiko v Beogradu. Vodo iz kozarca Longy je testirala z mikronukleus testom. Ugotovila je, da bistveno zmanjša poškodbe kromosomov – odstrani celice, ki bi ustvarile mikronukleuse ali nedorasla celična jedra.

V testnem poročilu je zapisala, da mehanizem delovanja Longy kozarca zelo verjetno sproži apoptozo – fiziološki mehanizem izločanja poškodovanih celic, strupov brez vnetja. Teste je izvedla na človeških celicah in vitro.

Voda iz kozarca Longy bistveno zmanjša poškodbe kromosomov.

MIKRONUKLEUS TEST

Za razlago mikronukleus testa smo prosili biologa mag. Petra Firbasa. Je strokovnjak za biološke teste vode, kamor sodita čebulni Allium test in mikronukleus test. Z obema metodama se vodi določa raven genotoksičnosti, le da se Allium test izvaja na čebulicah, mikronukleus test pa na celičnih kulturah.

»Mikronukleus test Longy kozarca je potrdil, da ta zelo zmanjša poškodbe kromosomov, ki jih izzove voda, ki jo pijemo. V vodah je namreč čedalje več strupenih snovi, kot so antibiotiki in druga zdravila, hormonski motilci in kemične snovi. V vodi raztopljena onesnaževala poškodujejo kromosome, kar povzroča tvorbo mikronukleusov, nedoraslih celičnih jeder. Slednje mora telo višje razvitih organizmov odstraniti, sicer lahko poškodba izzove razvoj raka,« je pojasnil.

Čebulni Allium test je tudi mag. Petru Firbasu razkril, da je kozarec Longy pri testnih čebulicah močno zmanjšal raven genotoksičnosti trzinske vodovodne vode. Pitna voda iz kozarca Longy je postala boljša za cel kakovostni razred; ocena tveganja zdravstvene varnosti vode se je zmanjšala s srednje nizke na nizko do ničelno vrednost. Več o tem testu smo pisali v članku Dolgoživi s kozarcem Longy v Misterijih, november 2022.

KOZAREC LONGY

Kozarec Longy torej dokazano z obema biološkima testoma zmanjšuje vpliv škodljivih snovi na zdravje. Ko popijemo vodo iz njega, zato začutimo, da imamo več energije. Pitje vode iz njega tudi obnavlja celice v telesu in podaljšuje življenje. V kozarec so namreč vtisnjene informacije peptidov, tako informirana voda pa spodbudi oživitev in obnovo naših celic. Voda iz kozarca je bolj mehka in pitna, povzroča boljše razpoloženje, večjo energijo in vitalnost.

Kozarec Longy nam koristi predvsem v drugi polovici življenja. Po štiridesetem letu. Če je telo bolno, pa seveda prej. Prej jih potrebujejo tudi športniki in ljudje, ki živijo v izjemnih delovnih in vremenskih razmerah.

Eva Majnik

Kozarec Longy za daljše življenje