Nov začetek

Vstopam v tretje življenjsko obdobje. Sem utrujen od vsega. Na vse to opozarjajo zdravje, služba in odnosi. Mika me konec vsemu staremu in začeti nekje drugje, početi nekaj z veseljem, zase in za druge. Tudi za partnerstvo mislim, da ni tisto, kar hrani mojo dušo in srce. V upanju vaše razjasnitve in vpogleda v tisto NAJVIŠJE, Vam želim vse dobro …

Bremena življenja niso za nikogar lahka in prav tako tudi zate ne. Vsakogar izčrpavajo na njemu najustreznejši način, da bi mu tako pomagala ozavestiti, kaj je zanj pomembno in kaj ni. Vse, kar je za posameznika pomembno, vedno zazveni v skladu z zvenom srca, ki ga opogumlja, da kljub naporu vztraja v nekem početju, ker preprosto ve, da je to zanj pravo. Naj je napor še tako velik, se ne pritožuje in v njem celo uživa, ker ve, da le-ta sodi na pot, ki ga edina lahko privede do zastavljenega cilja. Pot do pravega cilja človeka osrečuje.

Oglej si, katere poti si doslej prehodil in kaj ti je vsaka od teh nudila. Ako te je osrečevala, je bila pravšnja in bodi hvaležen za vse, kar ti je kljub velikemu naporu poklonila. Bodi hvaležen tudi za napor in vedi, da ti je prav ta omogočil preboj v vedenje, kako se v življenju nečemu služi. Služiti pomeni delovati v skladu s seboj in s tem uresničevati svoje poslanstvo, kar človeka osrečuje kljub raznovrstnim mukam, ki se v tem procesu porajajo. Muke človeka obrusijo, da zablesti kot diamant. To bleščanje pa ga nato podpira, da privabi v življenje ljudi s podobnim lesketom in da nato skupaj služijo oziroma vsem, ki sebe še niso toliko obrusili, pomagajo, da dosežejo to stanje.

To je tisto, kar človeka osrečuje v življenju. Je preboj v spoznanje, da je dajanje v resnici prejemanje. Vprašaj se, kolikšna je tvoja zmogljivost dajanja. In če že daješ, oglej si, kakšen je namen dajanja. Ako daješ zgolj zato, da bi z njim pridobil nekaj zgolj zase, vedi, da boš res dobil, a to bo vedno v skladu s sebičnim namenom. V takem primeru je pretok energije v telesu lahko moten, kar posledično izzove na šibkejših organih energijsko podhranjenost, ki ji pravimo obolenje. Ko pa pride do tega, običajno poskuša človek na klasičen način odpraviti simptome in ne vzrok. Uspešnejše se bo pozdravil, ako bo z delom na sebi poskušal prepoznati vzrok in si prizadevati, da bi ga odpravil. Vedno pa teh vzrokov ne zmore odpraviti in to zato ne, ker se je duša pred inkarnacijo odločila, da gre skozi to izkušnjo. To spoznanje lahko človeka šokira. Njegova naloga pa je, da to sprejme in se začne zavedati, da bolelo bo, a trpel ne bo in bo kljub zdravstveni težavi srečen človek. Vse, kar zmoremo sprejeti, nas razbremeni in istočasno obogati bivanje v specifičnih pogojih. Sprejemanje je darilo teme, ki človeka preoblikuje.

Opusti vse tiste poti, ki te niso osrečevale in niso osrečevale tudi tistih, ki so po njih stopali s teboj. To je jasen dokaz, da tovrstno potovanje ni bilo v skladu s tvojim in tudi njihovim poslanstvom. To pa je bilo potrebno zato, da bi nas privedlo do globljega spoznanja smisla življenja. Smisel je vedno tam, kjer vlada iskreno soglasje, kjer odloča razmišljajoče in ljubeče srce in ne preračunljiv um-glava, ki običajno temelji na sebičnosti in ne na predani veri v zavest, da smo eno in da kar storimo drugemu, v resnici storimo sebi. Odpovej se delovanju, ki te ni osrečevalo, in poišči nove poti, ki ti bodo omogočale osrečevati sebe in istočasno tudi druge. Vedi pa, da samo zaključek ti lahko nudi nove možnosti, nove poti. Bodi izbirčen, a se pri tem zavedaj, da nimaš pravice osrečevati sebe na račun drugih. Srečno!

S spoštovanjem, Marija