BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zapestni laser – pomočnik za zdravje

Hiter pregled

Zapestni laser je podoben uri, zato mu nekateri pravijo kar laserska ura. Pa ne kaže časa. Zapestni laser je inovativna naprava, narejena na podlagi najnovejših izsledkov raziskav o pozitivnih učinkih laserja nizke moči na človeka.


Zapestni laser nadzira in uravnava krvni tlak, sladkor in holesterol v krvi. Lajša bolezni srca in ožilja, blaži nahod in šumenje v ušesih ter zmanjšuje bolečine v mišicah in sklepih. Je novodobni idealen spremljevalec vašega zdravja doma, v službi ali na poti.


Z napravo dobite tri nastavke. Prvega vstavimo v ušesa kot slušalke in z njim blažimo denimo tinitus, to je zvenenje, piskanje, šumenje v glavi ali v ušesih. Drugega damo v nos in si z njim olajšamo nahod, alergije in podobno. Tretji pa omogoča obsevanje izbranega telesnega področja, da z njim zmanjšamo bolečine.


Zapestni laser oddaja štiri različne barve. Vsaka ima svojo valovno dolžino, ki ugodno vpliva na dogajanja v telesu.


Za dober učinek zadostuje, da si z zapestnim laserjem pomagamo enkrat do dvakrat na dan. Na primer zjutraj in zvečer. Dobro dene pred spanjem. Vsakič, denimo, po trideset minut. Čas in moč delovanja lahko nastavimo; začnemo z manj in učinkovanje povečujemo.

Podrobnosti

Zapestni laser oddaja štiri različne barve. Vsaka ima svojo valovno dolžino, ki svojstveno vpliva na telo.

RDEČA SVETLOBA

Rdeča svetloba blaži stres, utrujenost, tesnobo, napetost, uravnava srčni utrip in krvni tlak, dviguje motivacijo, blaži nespečnost. To so tegobe, ki jih najpogosteje povezujemo z visokim tlakom, pomanjkanjem melatonina (hormona, ki vpliva na spanje) in serotonina (hormona sreče). Rdeča svetloba izboljšuje mikrocirkulacijo ali obtok krvi v drobnih žilicah po telesu ter celično dejavnost. S spodbujanjem različnih skupin levkocitov ali belih krvničk krepi imunski sistem.

MODRA SVETLOBA

Modra svetloba deluje protivnetno. Povečuje nastajanje dušikovega oksida. Dr. Louis Ignarro, Nobelov nagrajenec za medicino za odkritje pomembnosti dušikovega oksida za srčno-žilni sistem, je dejal, da lahko z dušikovim oksidom popravimo poškodbe na srčno-žilnem sistemu. Povečanje ravni dušikovega oksida vpliva tudi na boljšo vzdržljivost. Izboljšuje kognitivne zmogljivosti. Zavira prehitro staranje. Izboljšuje mikrocirkulacijo. Uravnava krvni tlak in raven holesterola. Je preventiva pred zapleti sladkorne bolezni; uravnava inzulin, kar ima dober učinek pri sladkorni bolezni.

Modra svetloba spodbuja tudi telomere, kar celicam daje energijo in zavira staranje. Zaradi povečanja dejavnosti fibroblastov – vezivnih celic, ki tvorijo kolagenska in elastična vlakna – izboljšuje celjenje ran. Zaradi spodbujanja dihalne verige mitohondrijev, ki so »celične energijske tovarne«, pa omogoča boljši dovod kisika do tkiv organizma.

RUMENA SVETLOBA

Rumena svetloba spodbuja presnovo vitamina D in serotonina. Vitamin D, ki ga imenujemo tudi vitamin sonca, je nujen za kosti, povezovalna tkiva in imunski sistem. Pomaga v boju z okužbami, uravnava presnovo in hormonski sistem.

Serotonin je hormon sreče in je v telesu tesno povezan s številnimi dogajanji. Ob povezavi z določenimi receptorji (mesti na površini celic, na katera se vežejo razne snovi) vpliva na krčenje krvnih žil srčno-žilnega sistema. Uravnava tudi peristaltiko ali ritmično krčenje in raztezanje črevesja. Brez serotonina smo čustveno zelo neubrani. Rumena svetloba poveča raven serotonina v krvi ter zato izboljša počutje in vitalnost. Ravno tako spodbuja dihalno verigo mitohondrijev ter deluje razstrupljevalno in proti potrtosti.

ZELENA SVETLOBA

Zelena svetloba se veže na hemoglobin, snov, ki daje rdečim krvničkam barvo in prenaša kisik v tkivo. Izboljšuje funkcionalnost in elastičnost celic in jim zagotovi boljšo oskrbo s kisikom. Izboljša še vezavo kisika, zmanjša raven mlečne kisline, izboljša pretok krvi. Podobno kot rumena svetloba tudi zelena spodbuja dihalne verige mitohondrijev.

EMS TERAPIJA

V napravo je vključena tudi terapija EMS (električna mišična stimulacija), ki z električnimi impulzi spodbuja mišična krčenja. Impulze dovaja skozi elektrode (blazinice, prilepljene na kožo) na sredino mišice, ki jo je treba spodbuditi. Impulzi posnemajo dražljaje iz osrednjega živčevja, potrebne za krčenje mišic. Ker EMS terapija ustvarja enakomerne električne impulze, se spodbujene mišice krčijo in sproščajo.

To ponavljajoče se krčenje in sproščanje mišic ima naslednje učinke. Izboljša pretok krvi na prizadetem območju tkiva, kar pomaga pri regeneraciji. Izboljša moč z upogibanjem in vadbo oslabljenih mišic. Krepi šibke mišice, zmanjšuje otekline, lajša bolečine in pomaga pri celjenju ran. EMS terapijo lahko uporabljamo kot pomoč pri blaženju nevroloških motenj pri srčni kapi, multipli sklerozi in možganski kapi za zmanjšanje spastičnosti (krčevitosti) mišic in pomoč pri ohranjanju mišic.

Naprava omogoča osem različnih načinov delovanja EMS terapije:

Način 1 – Trepljanje. Primeren za masažo vratu, za lajšanje nelagodja, ki ga povzroča bolečina in togost vratne hrbtenice.

Način 2 – Akupunktura. Priporočljiv za lokalne zmečkanine, zvine in natege telesa, za lajšanje boleče težave.

Način 3 – Strganje. Spodbuja dele telesa, zmanjša lokalno bolečino in oteklino ter ublaži utrujenost in nelagodje.

Način 4 – Gnetenje. S spodbujanjem podplatov izboljšamo krvni obtok; primerno za ljudi, ki veliko sedijo ali stojijo.

Način 5 – Ventuze (cupping). Pod stimulativnim učinkom spodbuja lokalni krvni obtok in izboljša presnovo.

Način 6 – Akupresura. Priporočljiv je za uporabo pri lokalnih bolečinah, za kratka obdobja simulirane akupresurne masaže.

Način 7 – Masaža. Z masažo hrbta lahko doseže izboljšanje krvnega obtoka in olajšanje utrujenosti.

Način 8 – Tolčenje. Primeren za ljudi z dolgotrajno obremenitvijo ledvenih mišic, za lajšanje bolečin v hrbtu.

Dodatne informacije

Članki

Napolnimo celice s svetlobo

Svetloba, ki nahrani celice

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje