BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Žafran Tolmin (1g)

Hiter pregled

Slovenski pravi žafran iz Tolmina pobirajo v času cvetenja in ga ročno čistijo, nato pa posušijo z vročim zrakom pri 40 °C. Na ta način se ohranita naraven okus in aroma žafrana.


Specializirani laboratorij za kemične izdelke na Università degli Studi di Milano v Italiji je izvedel analizo, ki je pokazala, da je Tolminski žafran prvovrstne kakovosti.

Podrobnosti

UPORABA ŽAFRANA V LJUDSKI MEDICINI

Zaradi posebne kombinacije snovi, ki jih vsebuje in med katerimi so tudi zelo pomembni antioksidanti, je žafran koristen za lajšanje mnogih težav, povezanih z zdravjem in počutjem. V ljudski medicini se uporablja:

• Za prebavo – Je učinkovito sredstvo proti vsakršnim prebavnim težavam, spodbuja prebavo beljakovin, pomaga izločati želodčne sokove, pomirja želodčne in črevesne krče ter napenjanje.

• Za vid – Žafran vsebuje karotenoid zeaksantin, ki je tudi v očesni mrežnici, zato preprečuje slabovidnost. Pomešan z mlekom pomaga pri vnetih in utrujenih očeh.

• Proti raku – Karotenoid krocetin učinkuje protirakavo.

• Za srce in ožilje – Žafran redči kri, znižuje tlak in krepi delovanje srca.

• Za spolne organe – Odpravlja krče, v srednjem veku so ga babice dajale porodnicam. Učinkuje protibolečinsko pri menstrualnih težavah in krepi maternico. Pozitivno tudi deluje na moško plodnost.

• Za kožo – Vitamini iz skupine B in safranal delujejo proti razpokanim ustnicam, prhljaju in pordelosti kože. Zunanje, na primer pomešan z mlekom, se uporablja pri hemoroidih. Uporabljali so ga tudi pri zlatenici.

• Za možgane in živčevje – Žafran je začimba, ki ljudi spravi v smeh in veselje. Paracelsus je o izvlečku žafrana v žganju zapisal, da je to največje srčno veselje za stare, bolne, melanholične in otožne. Žafran je imel za najbolj učinkovito sredstvo proti žalosti. Žafran poživlja presnovo in učinkuje rahlo evforično na možganske in živčne celice. Pomaga tudi pri pomanjkanju koncentracije in nespečnosti. Uporabljajo ga tudi v homeopatiji kot sredstvo, ki pomirja in deluje proti depresiji. V tradicionalni kitajski medicini ga tudi uporabljajo pri zastoju življenjske energije, denimo pri depresiji in motnjah menstruacije. Je afrodiziak.

• Za dihala – Sprošča krče, pomaga pri oslovskem kašlju in astmi.

• Za otroke – Ker žafran učinkuje omamljajoče in sproža zaspanost, ga v nekaterih državah uporabljajo kot pomirjevalno sredstvo za otroke.

Dodatne informacije

Članki

Vohanje žafrana blaži tesnobo

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje