BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Teslov komplet

Hiter pregled

Knjiga Nikola Tesla nam daje popolnejši vpogled v Teslove izume in  se pridružuje prizadevanjem vse številčnejših znanstvenikov, da bi nekatere Teslove postavke, v njegovem času nerazumljive in nemogoče, postale uresničljive in prinesle nove tehnološke možnosti za prihodnost človeštva.


Polarix je logaritemska periodična antena, narejena po načelih dr. Georgesa Lakhovskega in Nikole Tesle. 


 

Podrobnosti

Predgovor avtorja:

Mnogi Teslovi dosežki v tej knjigi prvič prihajajo pred širšo javnost. Za to sem posebej hvaležen strokovnjakom Teslovega muzeja v Beogradu, zlasti še pokojnemu profesorju dr. Veljku Koraću, prvemu direktorju muzeja, in poznejšim direktorjem: dr. Aleksandru Marinčiću, Branimirju Jovanoviću, pokojni Mariji Bešić in sedanjemu direktorju Vladimirju Jelenkoviću. Vsi ti so mi ljubeznivo omogočili boljši vpogled v Teslovo življenje in delo tudi tako, da sem lahko analiziral Teslove rokopise. Dolg bi bil seznam tudi drugih ustanov in posameznikov, ki so omogočili pisanje te knjige.

Posebno spoštovanje izkazujem gospodu Jožetu Vetrovcu, direktorju založbe Ara iz Ljubljane, ki je prvo izdajo te knjige objavil aprila 1997. Zahvala tudi veleposlaništvu Kraljevine Velike Britanije v Beogradu za pomoč pri pridobivanju informacij v britanskih arhivih ter za omogočanje srečanja s Stephenom W. Hawkingom in Rogerjem Penrosejem. Upam, da bo knjiga prispevala k boljšemu vpogledu v Teslove izume in spremenila razumevanje nekaterih zmot o Teslovem delu. Knjiga se pridružuje prizadevanjem znanstvenikov za uresničitev Teslovih idej, ki so bile v njegovem času nerazumljive, ter za ustvarjanje pogojev za novo poglavje v razvoju znanosti in tehnike. Od prve izdaje leta 1997 je minilo nekaj let, v tem času pa se je obogatilo človeško spoznanje, Tesla pa ostaja izumitelj za tretje tisočletje. Knjiga je namenjena mladim bralcem, da jih spodbudi k raziskovanju Teslove dediščine.


Polarix

Polarix je originalen povzetek polarizacijske antene zdravnika Georgesa Lakhovskega. Pogumni dr. Lakhovsky se je med svojimi raziskavami večkrat obrnil za pomoč na enega največjih genijev, ki so kdaj koli živeli na našem planetu, Nikolo Teslo. Tudi on si je prizadeval za isti cilj, tudi na drugih področjih življenja. A že Nikola Tesla je med drugim izjavil: »Namesto da bi bile revolucionarne zamisli podprte, jih že v fazi razvoja prezrejo in zatrejo sebični interesi vplivne manjšine.« To se je leta 1942 zgodilo tudi polarizacijskem disku, ki ga je dr. Lakhovsky razvijal in z njim uspešno pomagal pri izboljšanju dobrega počutja ljudi.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje