BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA

Hiter pregled

Odkrijte, kako se učinkovito izogniti viru kalorij ter hkrati ohraniti prožnost kože z zmanjšano željo po hrani!

Podrobnosti

Avtorji: Alberta Ostan, Božena Ambrozius, Dr. Iztok Ostan, Matjaž Vidrih
Založba: Institut.O
Obseg: 60 strani
Format: 21 cm

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ugotavlja, da je problem prevelike telesne teže v svetu dosegel že epidemiološke razsežnosti. V razvitih deželah je že približno dve tretjini prebivalcev pretežkih. Prekomerna telesna teža je povezana s povečanim tveganjem za nastanek mnogih bolezni.

Doc. dr. Iztok Ostan, oče teorije o apetitu za sebični gen, je s sodelavci že pred leti (2009, 2010) v svojih znanstvenih člankih pojasnil, da prekomerno uživanje hrane ni le posledica prehranskih razvad. Težava je tudi v prirojenih težnjah k prenajedanju, ki so bile izvorno v korist energetsko zahtevne reprodukcije, v današnjih razmerah izobilja pa škodujejo tako reproduktivnim sposobnostim kot zdravju. Zaradi njih ni lahko v današnjih pogojih ohranjati normalne telesne teže, pa tudi hujšati ne.

V knjižici se avtor doc. dr. Iztok Ostan z ekipo sodelavcev (Boženo Ambrozius, Alberto Ostan in Matjažem Vidrihom, s katerimi je objavil že več del s področja prehrane) loteva dveh temeljnih problemov, s katerimi se srečuje skoraj vsakdo, ki želi shujšati.

To sta upadanje mišične mase in izguba elastičnosti kože v času hujšanja ter ponovno naraščanje telesne teže po končani shujševalni kuri.

Obe težavi sta povezani s pomanjkanjem beljakovin v času hujšanja. Na zdrav način se ju ne da rešiti, če se v času hujšanja prehranjujemo le z običajnimi prehranskimi beljakovinami. Običajne beljakovine naše celice slabo izkoristijo in tvorijo veliko odpadkov, ki so vir kalorij in za zdravje obremenilnih dušičnih toksinov.

Novo obdobje v obvladovanju telesne teže se je začelo leta 1998, ko je bila odkrita optimalna kombinacija esencialnih aminokislin OKA (angl. MAP). Na njihovi osnovi prehranska industrija dandanes pripravlja prehranska dopolnila tipa OKA, ki praktično ne tvorijo kalorij in dušičnih odpadkov. Tako se lahko tudi v času shujševalnih kur ustrezno beljakovinsko prehranimo, s tem pa ohranjamo prožnost kože, mišično maso in zmanjšujemo željo po hrani.

V knjižici so predstavljeni praktični napotki za hujšanje z OKA, ki jih je oblikoval mednarodni prehranski institut INRC, pa tudi navodila za redne kratke polnovredne poste, s katerimi trajno vzdržujemo ustrezno telesno težo.

Napotki so podkrepljeni z izsledki raziskav o uporabi teh novih načinov uravnavanja telesne teže in nekatere izkušnje z njimi.

Dodatne informacije

Članki

Polnovredni post

Proizvajalec Inštitut EKO 365
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje

Priporočamo vam še