BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ozdravimo bolečine telesa – zdravilo za um in telo

Hiter pregled

V knjigi avtor podaja rešitve za vaše bolečine. Vaš hrbet obvladuje vaše življenje. Bolečina je pogosto zadnja stvar, na katero mislite, preden zaspite, in prva, na katero pomislite, ko se zbudite. To, da telesne motnje TMS-ja ali tenzijsko mišičnega sindroma niso smrtno nevarne, je edina pozitivna stvar, ki jo lahko rečemo o njih, saj lahko fizično in čustveno bolj onemogočajo kot mnoga  katastrofična obolenja.


V nezavednem ves čas besnijo konflikti. Ker si ti neželeni nezavedni občutki prizadevajo, da bi jih priznali, mora um narediti nekaj, da jim prepreči vdor v zavest. Ta knjiga raziskuje naravo in vsebino teh neželenih čustev in razlaga, zakaj si um izbere, da bo čustvene pretrese zamaskiral s telesno bolečino.


Pomembno je, da se izognemo podcenjujočim zaključkom, da se pacienti delajo bolne le zato, ker so v razvoj bolečine vpletena čustva. To ni nič bolj logično, kot če se počutimo krive, da smo v telo »spustili« bakterijo. Ljudje s psihogenimi boleznimi ne zbolijo zanalašč in se ne pretvarjajo, da niso dobro. Kar vidimo, je medsebojna prepletenost zapletenih procesov tako fizioloških kot psiholoških, ki je popolnoma izven zavedanja in nadzora.


A v nas deluje neverjeten zdraviteljski mehanizem, ki se je razvijal skozi milijone let. Ni važno, kako resna je poškodba, vedno se pozdravi. Trajajoča bolečina je vedno znak, da se je vzpostavil TMS. Pomislite, da celjenje največje kosti v telesu, stegnenice, traja samo šest tednov in bo po zacelitvi na mestu zloma močnejša, kot je bila pred zlomom. Smo veliko močnejši, kot si mislimo; imamo sposobnost, da vplivamo na to, kar se dogaja v našem telesu. Samo naučiti se moramo, kako.


Rešitev je na dosegu roke: znanje. Ko sprejmemo idejo, da je naša bolečina posledica nezavednih težkih čustev, strategija odvračanja naše pozornosti ni več potrebna, zato bolečina izgine.

Podrobnosti

Avtor: dr. John E. Sarno
Prevod: Bojana Pavlič
Založba: Iskanja
Obseg: 244 strani

Dodatne informacije

Članki

Telo nas boli zaradi čustev

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje