BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
Novo

Kulti in prakse nadzora uma – vodnik za zaščito, izhod in okrevanje

Hiter pregled

Vodilni strokovnjak za kulte dr. Steven Hassan v knjigi razkriva prakse, ki jih uporabljajo kulti za novačenje in manipulacijo z ljudmi. Ne gre samo za verske kulte; kot kulti lahko delujejo tudi komercialne organizacije (piramidne sheme, trgovina z ljudmi), izobraževalne ali psihoterapevtske skupine (osebna rast) in celo politične organizacije. Podobne prakse nadzora uma lahko najdemo celo v medosebnih odnosih.


Prevare, zavajanja, navidezna mistična doživetja, hipnotične tehnike, zloraba skupinske dinamike, ustvarjanje fobij in postopen nadzor nad čustvi, razmišljanjem, vedenjem in informacijami je samo nekaj praks, ki jih avtor razkrije v knjigi. V njej spretno prepleta zgodbe številnih kultov in njihovih nekdanjih pripadnikov z znanstvenimi dognanji o tem, kako lahko nekdo ugrabi človekov um, srce in duha.


Avtor je prepričan, da je največja ranljivost prepričanje, da se nam kaj takega ne more zgoditi. Knjiga pomaga k lažjemu prepoznavanju različnih praks nadzora uma in skupin, ki delujejo kot kult, pri zaščiti pred njimi ali iskanju načinov, kako pomagati bližnjim, ki so se morda znašli v katerem od njih.

Podrobnosti

Avtor: dr. Steven Hassan

Prevedla: Irena Pan

Založba: Chiara

Format: 16 × 23 cm

Obseg: 370 strani

Vezava: mehka

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje